Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alfabe skandalı ‘sehven’ olmuş

Alfabe skandalı  ‘sehven’ olmuş

EĞİTİM Haberleri

Gazetemizin gündeme getirdiği ortaokul altıncı sınıf öğrencilerine okutulan sosyal bilgiler kitabına “Uygur” diye “İbrani” alfabesinin basılması sonrası tepkiler çığ gibi büyümüştü.

MAHMUT ÖZAY

Hadise sonrası Millî Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) ‘sehven’ açıklaması geldi. Konuyla ilgili MEB şunları söyledi: Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığından, ‘Sosyal Bilgiler 6. sınıf ders kitabının 61. sayfasında yer alan İbrani alfabesine ait görselin, Uygur ile İbrani alfabelerinin benzer harflerinin olması sebebiyle sehven Uygur alfabesi olarak verildiği’ bilgisi alınmıştır. Hatalı görsel kaldırılarak ders kitabının güncellenen elektronik nüshası Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayımlanmıştır. Mevcut durumda ilgili ders ünitesi dijital ortam üzerinden işlenecek olup gelecek eğitim öğretim yılı için baskı güncellemesi yapılacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...