11 bin ihracatçıya Eximbank dokundu

11 bin ihracatçıya Eximbank dokundu

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank’ın 2018 yılında hedeflediği 11 bin ihracatçı sayısını aştığını, yüzde 70,4 KOBİ oranına ulaştığını bildirdi.

Yazılı açıklama yapan Pekcan “Bu yıl sonunda 27 milyar doları nakdi kredi, 17 milyar doları sigorta imkânı olmak üzere bir önceki yıla göre yüzde 13’ler düzeyinde artışla toplam 44 milyar dolarlık finansman desteği hedefine de ulaşılacak. Böylelikle ihracatın yüzde 26’sı finanse edilecek. Müteahhitlik firmalarının da Afrika ve Orta Asya’da gerçekleştirdiği pek çok projede, Eximbank’ın finansman desteği de bulunuyor. Buna ek olarak, uluslararası ticaretin finansmanı programları kapsamında, orta-ileri teknoloji ürünleri ihracatı da desteklenmektedir. Gelecek yıl Türk Eximbank tarafından ihracatçılarımıza sağlanan nakdi kredi ve sigorta desteğinin artırılması, böylece toplam finansman desteğinin 48,4 milyar dolara, ihracatı finanse etme oranının da yüzde 27’ye yükseltilmesi hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...