Gümrük muafiyetine devam

Gümrük muafiyetine devam

EKONOMİ Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’yi, Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) olarak adlandırılan sistemden çıkarmak için Amerikan Kongresi’ne mektup yazması sonrası, yeni bir gelişme yaşanıyor.

Haber Merkezi
ANKARA

Türkiye’nin “bazı ürünlerde gümrüksüz satış” olarak da bilinen bu sistemden çıkarılmasının henüz resmîleşmediği öğrenildi. Bundan dolayı Türkiye menşeli ürünlerin, GTS kapsamından faydalanmaya devam ettiği belirtildi. Ticaret Bakanlığı da firmalara gönderdiği yazıda, konuyla ilgili uyarıda bulundu. GTS, ‘gelişmekte olan ülkeler’in sanayi malları ihracatlarını arttırabilmek amacıyla, ‘gelişmiş ülkelerin’, bu ülkelerden yaptıkları ithalatta belirli bir taviz marjı tanımalarını öngören bir sistem olarak biliniyor. 1974’te yürürlüğe giren GTS programı, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 131 gelişmekte olan ülkeye, toplam 3 bin 474 üründe ABD pazarına gümrüksüz giriş imkanı sağlıyor.
Bu arada Türkiye ile Belarus arasında, yeni bir Serbest Ticaret Anlaşması beklentisi ağırlık kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...