Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Led armatürle domates üretti

Led armatürle domates üretti

EKONOMİ Haberleri

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde 28 yıldır faaliyetlerini sürdüren PSL Electronik AŞ, yıl içindeki güneşli gün sayısı tarımsal üretim için yeterli olmayan kuzey ülkelerine yönelik bir ürün geliştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şentürk, tamamı ledlerden oluşan özel bir aydınlatma sistemiyle, hiç güneş ışığı almayan kapalı alanda domates üretmeyi başardı. Güneş etkisi veren led armatürleri ihraç ettiklerini söyleyen Şentürk, “Bu aydınlatma ile, normal şartlarda 25 kilogram domates alınabilecek bitkilerden, 50 kilogramın üzerinde ürün topladık. Şimdiki hedefimiz dikenli salatalık yetiştirmek. Özellikle Rusya bu teknolojiye özel ilgi duyuyor. Kendi üretimini artırmanın yollarını arıyor. Bu tür teknolojileri kullanarak, dev kapalı seralar kurup üretim yapmak istiyorlar. Bu sebeple görüşmelerimiz devam ediyor. Birkaç yere sistem kurduk. Hedefimiz, çok daha büyük alanlar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...