e-Ticaret’te istihdam açığı var

e-Ticaret’te istihdam açığı var

EKONOMİ Haberleri

Bilişim Sanayiciler Derneğinin (TÜBİSAD) son raporlarına göre, pandeminin etkisiyle 2020’de internetten satış yapan işletme sayısı bir önceki yıla kıyasla dört katına çıktı. Ancak bu alanda eğitimli istihdam açığı da büyüyor.

TOBB e-Ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax e-Ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, “e-Ticaret’e katılan işletme sayısı 2015’ten bu yana toplam yüzde 42 arttı. e-Ticaret harcamaları yüzde 45 büyüdü. Dünyada da internet kullanan her beş kişiden dördü e-Ticaret’i deneyimlemiş bulunuyor. TÜBİSAD raporlarına göre Türkiye’de e-Ticaret yapan işletmelerin yüzde 22’si ek istihdama ihtiyaç duyduğunu belirtmiş. Bütün paydaşlarını hesaba katarsak ek istihdam ihtiyacı duyan firma oranı yüzde 50’den fazla” dedi. Çiğdemli en çok ihtiyaç duyulan meslekleri ise e-Ticaret uzmanı, pazarlama uzmanı, grafiker, SEO uzmanı ve sosyal medya temsilcisi olarak sıraladı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...