Bir ilimizde 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir ilimizde 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli oluyor

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam sonrası giderleri ve taşıma maliyetlerini karşılamak için harekete geçen Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 65 yaş üstünden toplu taşımada ücret alınması konusunda karar aldıklarını duyurdu.

Son dönemde akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte birçok kentte toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Burdur'da ise artan giderleri ve taşıma maliyetini karşılamak için farklı bir karar alındı. Burdur'da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu.

65 YAŞ ÜSTÜNDEN PARA ALINACAK

Önceden 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensuplarının ve bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetten artık para alınacak.

15 EKİM'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nden yapılan açıklamada; "Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile gerekli tutarın 20,00 TL olduğunda ancak giderlerimiz ve taşıma maliyeti karşılandığı görülmüştür. Kooperatif olarak gelirimizi artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık. Yaptığımız hesaplamada günlük tüm çalışan araçların cihaz cirosunu taşıdığımız ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüğümüzde yolcu taşıma kişi başına ortalama 6,08 TL olmaktadır. Toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zam toplu taşımayı ücretsiz kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımamakta sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bırakmaktadır" denildi.

Kararın 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacağı açıklanmıştı ancak yapılan toplantı sonrası bu kararın 81 ilde ortak olarak uygulanmak üzere 15 Ekim tarihine ertelendiği bildirildi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...