İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 57 zam istendi: İBB'nin teklifini bakanlık önledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 57 zam istendi: İBB'nin teklifini bakanlık önledi

Ekonomi Haberleri

İstanbul'da İBB'nin toplu ulaşıma yüzde 57 oranında artış talep etti. UKOME toplantısında bakanlık yetkilileri oranı yüksek bularak yeniden düzenlenmesini istedi.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından toplu ulaşım başta olmak üzere birçok kaleme zam dalgası başladı. Ankara'da toplu ulaşıma yapılan yüzde 50'lilik zammın ardından bu kez İstanbul'da yüzde 57 oranında zam gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) zam teklifi bakanlık tarafından reddedildi.

İMAMOĞLU İLK SİNYALİ VERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen gün yaptığı açıklamada, akaryakıttaki ÖTV ve KDV'deki artışa işaret ederek, İstanbul'da toplu taşıma fiyatları için zam sinyali verip "Bu maliyetlerle toplu taşıma fiyatları değişecektir" diyerek zammın ilk sinyalini verdi.

İBB YÜZDE 57 ZAM İSTEDİ, BAKANLIK REDDETTİ

Ahaber'in aktardığına göre UKOME'nin alt komisyon toplantısında İBB, taksi başta olmak üzere toplu taşımaya yüzde 57'lik zam talep etti.

Ancak alt komisyon toplantısında bakanlık temsilcileri, İBB'nin yüzde 57'lik teklifini fazla buldu. Bu durumda, UKOME ana toplantısında da yüzde 57'lik zam teklif edilirse, kabul edilmeyebilir. Eğer teklif kabul edilmezse, UKOME olağanüstü olarak toplanıp daha az bir zam yapabilir.

İBB'NİN YÜZDE 57'LİK TEKLİFİNE GÖRE ZAMLI FİYATLAR

İBB'nin talebi kabul edilseydi zamlı ulaşım;

  • İETT Aylık abonman 777 TL'den 1219 TL'ye,
  • Öğrenci abonmanı 140 TL'den 219 TL'ye,
  • Tam bilet 9,90'dan 15,5 TL'ye,
  • Öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,5 TL'ye,
  • Taksi indi-bindi ise 40 TL'den 62 TL'ye çıkacaktı.

Kaynak: AHABER

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...