Rekor üstüne rekor! Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rekor üstüne rekor! Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yükselişini sürdüren altının gram fiyatı rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Gram altn 2.072 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ilişkin beklentiler piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor. Fed'den yapılan son açıklamada faiz indiriminde aceleci olunmayacağı belirtilmişti. Bu açıklama sonrası yükselişe geçen altının gram fiyatı rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

GRAM ALTIN 2.072 LİRA İLE REKOR TAZELEDİ

Haftanın son işlem gününe 2.060 lira seviyesinden başlayan gram altın, öğleden sonra 2.070 lira seviyesini de aştı. Gram altın 2.072 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Uzmanlar altında yükselişin devam edeceği görüşünde. Analistler gram altının yıl ortasında 2.500 lira civarına, yıl sonunda ise 3 bin  lira civarına yükselmesini öngörüyor. 

"TREN KAÇIYOR"

Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, “Hem dolar hem de ons tarafındaki fiyatlamalar gram altını destekliyor. Artık tren kaçıyor, gramda gerilemeler alım fırsatı. İlk etapta yıl ortasında 2500 TL görülebilir. Sene sonunda ise 2700-3000 TL bandına doğru hareketlilik gerçekleşebilir. Ons altında 2070 dolar ve üzerindeki haftalık kapanışlar, yükselişin de başlayacağı yönünde önemli bir sinyal verebilir” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...