İlçeden bir vatandaşı sürgün eden Eldivan Belediye Başkanı hakkında inceleme başlatıldı

İlçeden bir vatandaşı sürgün eden Eldivan Belediye Başkanı hakkında inceleme başlatıldı

GÜNDEM Haberleri

Çankırı Valiliği, Eldivan ilçesi Belediye Başkanlığı makamında sözde bir mahkeme kurarak bir vatandaşı ilçeden sürgün eden Belediye Başkanı hakkında inceleme başlatıldığı duyurdu.

Sosyal medyanın gündemine oturan görüntülerde Çankırı’nın Eldivan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Lafcı sözde mahkeme kurarak ilçede yaşayan bir vatandaşa sürgün cezası verdiği öne sürüldü. Tepkilerin odağı olan görüntülerin ardından Çankırı Valiliği yaptığı açıklamada sosyal medyanın gündemine oturan görüntülerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın inceleme başlattığını duyurdu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilik, Eldivan Belediye Başkanı makamında çekilen görüntülerle ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: "Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya üzerinden ilimiz Eldivan ilçe Belediye Başkanının bir vatandaşı ilçeden kovduğuyla ilgili yayınlanan video görüntüsü ve haberler hakkında İçişleri Bakanlığımızca araştırma/inceleme başlatılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Konunun müfettiş marifetiyle inceleneceği ve sonuç hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi. Çankırı’nın Eldivan İlçesinde, Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın, mahkeme kurup bir vatandaşa ilçeden sürgün cezası verdiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...