Haiti Devlet Başkanının suikastçısı kırmızı bültenle aranan şahıs İstanbul’da yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Haiti Devlet Başkanının suikastçısı kırmızı bültenle aranan şahıs İstanbul’da yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’ye suikast düzenleyerek öldüren ve uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan Samir Handan ABD’den Ürdün’e giderken İstanbul’da yakalandı.

Haiti Devlet Başkanı Moise 7 temmuz’da evine silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş eşi Martine Moise ise yaralanmıştı. Moise’nin suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yürütülen soruşturmada onlarca kişi suikastta parmağı olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

UÇAKTA GÖZALTINA ALINDI

Suikastla ilgili uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan bir kişi de Samir Handal. Handal’ın ABD’den gelerek Türkiye üzerinden transit olarak Ürdün’e gideceği istihbaratı üzerine devreye giren Interpol polisi, suikast failleri arasında gösterilen Samir Handal’ı uçakta gözaltına aldı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Saldırının kilit isimlerinden olan Handal ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlının yarın gün içerisinde Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edilerek hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Haiti Devlet Başkanının suikastçısı kırmızı bültenle aranan şahıs İstanbul’da yakalandı

NE OLMUŞTU?

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz’da evine bir grup silahlı kişinin düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı. Suikastı gerçekleştiren saldırganlardan 4’ü güvenlik güçlerince öldürülmüş, eyleme katıldığı tespit edilen onlarca şüpheli de yakalanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...