Bilinçsiz tüketim öldürüyor! Mantar kabusu Türkiye'yi sardı, can kayıpları peş peşe

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bilinçsiz tüketim öldürüyor! Mantar kabusu Türkiye'yi sardı, can kayıpları peş peşe

GÜNDEM Haberleri

İlkbahar ve sonbahar aylarında ormanlardan toplanan mantarlar, bilinçli tüketilmediğinde zehirlenmelere, hatta ölümlere neden olabiliyor. Son dönemde doğadan topladığı mantarları tüketen onlarca vatandaş hastanelere başvurdu, hayatını kaybedenler oldu. Özellikle Karadeniz illerinde yaşanan zehirlenmeler İstanbul'a sıçradı. Son olarak 3 farklı ilden mantar zehirlenmesi haberi geldi. Samsun'da 6, Düzce'de 3, İstanbul'da ise 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişiye karaciğer nakli yapıldığı öğrenildi. Diğerlerinin ise tedavisi sürüyor.

Özellikle sonbahar aylarında ormanlardan toplanan mantarlar, bilinçli tüketilmediğinde zehirliyor, bu zehirlenmeler ölümle sonuçlanabiliyor. Bulantı, kusma, ishal, ateş, çarpıntı ve karın ağrısı gibi belirtileri olan mantar zehirlenmesi nedeniyle her yıl yüzlerce kişi hastanelere başvururken, son günlerde vaka sayılarında gözle görülür artış yaşanıyor. Daha çok Karadeniz illerinde görülen ölümler İstanbul'a da sıçradı, 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişiye de karaciğer nakli yapıldı. Diğer haberler ise Düzce ve Ordu'dan geldi.

İSTANBUL'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Sarıyer'de yaşayan Yusuf Yıldız (60) geçen hafta Sarıyer'deki ormanlık alanda topladığı iddia edilen mantarı eşi Feriza Yıldız ile birlikte yedi. Bunun üzerine rahatsızlanarak hastaneye giden çift, tedavi altına alındı.

Yusuf Yıldız, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, eşi İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım servisine alındı.

Mantar zehirlenmesi nedeniyle karaciğeri zarar gören Feriza Yıldız'a, karaciğer nakli yapıldı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen Yıldız'ın, hastanenin yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.

DÜZCE'DE BABA ÖLDÜ, EŞİ VE GELİNİ TEDAVİ ALTINDA

Düzce'nin Gümüşova ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenerek hastaneye kaldırılan aynı aileden bir kişi öldü, durumları ağır olan 2 kişinin tedavileri devam ediyor.

Yeni Mahalle'de yaşayan Yusuf (54), eşi Emine (51) ve gelini Tuğba Yavuz (32), ormanlık alandan topladıkları mantarı yedikten sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Mantardan zehirlendikleri belirlenen 3 kişi, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Yusuf Yavuz, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Eşi ve gelininin ise sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bilinçsiz tüketim öldürüyor! Mantar kabusu Türkiye'yi sardı, can kayıpları peş peşe
Düzce'de ormandan topladığı mantarı yiyen Yusuf Yılmaz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ORDU'DA AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Ordu'nun Ünye ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen 6 kişiden 5'inin tedavisi Samsun'da devam ediyor.

Mantardan zehirlenen aynı aileden Fidan (56), Adem (44), Nursen (34), Efe Eymen (10) ile Fatma Yıldıran (46) tedavi için dün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Kusma, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti bulunan Yıldıran ailesi üyelerinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor.

Hastanede ailesini bekleyen Mahmut Yıldıran, "Mantarı nereden buldular nasıl yediler hiçbir bilgimiz yok. Hepsi beraber yemiş, acile yürüyerek gidiyorlar. Ama daha sonra tek tek yoğun bakıma alınıyorlar" dedi.

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki özel bir hastanesinin yoğun bakım servisine yatırılan Elmas Beldek'in (59) de tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...