Yaşlı ve yalnız Japonlara özel ev...Beş bin kişiye hizmet veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yaşlı ve yalnız Japonlara özel ev...Beş bin kişiye hizmet veriyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hemşire Oka Yuika “Herkesin Evi Renk Renk” projesini hayata geçirdi. Kâr amacı gütmeyen merkezde bir çok sosyal aktiviye alan bulunuyor. Sadece yaşlı insanlara hizmet veren bu proje büyük taktir topladı

Dünyanın en yaşlı toplumuna sahip ülkesi Japonya’da yalnız yaşayan yaşlı bireylerin sayısının 12 milyon olduğu tahmin ediliyor. Oita eyaletine bağlı Taketa ilçesinin 23 bine yakın nüfusunun yarısını 65 yaş üstü kişiler oluşturuyor. Taketa’da bu arayışı fark eden Japon hemşire Oka Yuika “Herkesin Evi Renk Renk” projesini hayata geçirdi. Kâr amacı gütmeyen merkezde çocuk oyun alanları, mutfak, ortak aktiviteler için büyük bir salon ve odalar bulunuyor.

MERKEZE GELENLER YAŞLILARLA OYUN OYNUYOR

Merkeze gelenler, birlikte yaptıkları yemeği yiyor, beraber şarkı söylüyor, oyun oynuyor, sohbet ediyor ve el işi yapıyor. Yıllık 5 bine yakın kişinin ziyaret ettiği merkez, arkadaş arayan yaşlı ve yalnız Japonların âdeta ikinci evi oluyor. Yalnız yaşayan 87 yaşındaki Kawaguçi, haftada üç gün merkeze geldiğini, merkeze gelen çocukları torunuymuş gibi gördüğünü ve doğum gününde bu çocuklardan özel mektup aldığını söyledi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...