Elazığ'da maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Elazığ’ın Palu ilçesinde özel bir krom madeninde göçük meydana geldi. Ekipler bölgeye sevk edilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, toprak altında kalan 4 işçinin de sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde toprak kayması sonucu göçük meydana gelmiş ve 9 işçi kaybolmuştu. İşçileri arama çalışmalarına heyelan riski nedeniyle ara verilirken, bir kötü haber de Elazığ’dan geldi. Palu ilçesindeki bir maden ocağında göçük yaşandı.

SON AÇIKLAMA BAKANLIKTAN: TÜM İŞÇİLER KURTARILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte tüm işçilerin kurtarıldığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya platformu X hesabından yapılan paylaşımda, göçüğün Palu'ya bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiği belirtildi.

Madenin, Polay Madencilik'e ait olduğu ve ilk aşamada 4 madencinin göçükten etkilendiğinin kaydedildiği paylaşımda, bir madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı aktarıldı.

Paylaşımda, "Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde maden ocağında göçük: 2 işçi kurtarıldı, 1 kişi aranıyor - 1. Resim

VALİ TORAMAN AÇIKLADI: İŞÇİLERİN DURUMU İYİ

Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Elazığ'da maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı - 2. Resim

Vali Dr. Ömer Toraman, 4 işçinin de ivedilikle kurtarıldığı, durumlarının iyi olduğunu belirterek şöyle konuştu;

''İlk etapta bir tanesi süratle kurtarıldı. Arkasında arama kurtarma ekiplerimiz yer altında göçük altında kalan vatandaşa ulaşmak için yoğun bir gayret sarf ettiler. İki işçi kardeşimizi daha yaralı olarak çıkardılar ve hastaneye sevklerini sağladılar. Böylece 3 işçi kardeşimizi göçük altından çıkarmıştık. Kalan işçi kardeşimizi de tahliye etmek için yoğun çalışmalara devam edildi. Sıkışma nedeni ile çalışması zor bir alan olduğu için arama kurtarma ve tahliye ekiplerimiz de yeni bir sıkıntıya yol açmamak için emniyetli bir şekilde çalıştılar ve 4. İşçi kardeşimize de ulaştılar. Sözlü ve göz teması sağlanmıştı.

İŞÇİLERİN DURUMU İYİ

Arkasından göçükten kaynaklanan malzemeyi bertaraf ederek kendisine ulaştılar. İlk tıbbi müdahalesini UMKE ekiplerimiz yer altında yaptı. Hamd olsun bilinci açık şuuru yerinde hayati tehlikesinin olmadığını değerlendiriyoruz. Hastaneye sevki gerçekleştirildi. Böylece 4 işçi kardeşimiz de kurtarmış olduk.

ADLİ TAHKİKAT BAŞLADI

Bu çalışmada faaliyette bulunan tüm arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. Çok şükür can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Şu andan itibaren Palu Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikata başlandı. Bir taraftan o da devam edecek. İdari tahkikatlar da devam edecek.

Hiç kimsenin tereddüdü olmasın en ince ayrıntısına kadar incelenecek ve durum neyse açıklığı ile ortaya konulacak. İlk tespitler bir tahkimat göçüğü olduğu şeklinde. Bu bir krom madeni ocağı, kömür madeni ocakları ile karıştırmamak lazım. Bütün maden şirketleri yardıma koştular. Başarılı bir şekilde 4 kardeşimizi de çıkarmanın mutluluğunu yaşattılar.''

Elazığ'ın Palu ilçesinde maden ocağında göçük: 2 işçi kurtarıldı, 1 kişi aranıyor - 1. Resim

Arama kurtarma çalışmaları sona ererken, olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...