Eski bakanın genel af sözleri gündem oldu: AK Partili isimden iddiaya ilişkin açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski bakanın genel af sözleri gündem oldu: AK Partili isimden iddiaya ilişkin açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri

2015 Türkiye genel seçimleri öncesi Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükûmetinde kısa bir süre Kalkınma Bakanı olarak yer alan Müslüm Doğan, genel af ilan edileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan'ın bu sözlerine AK Partili isimden cevap geldi.

Eski bakan Müslüm Doğan'ın genel af ilan edilecek sözlerine AK Partili Galip Ensarioğlu'ndan cevap geldi. Ensaroğlu, hükümlü ve hükümlü yakınını yakından takip ettiği genel af ile ilgili umutlandıran açıklamada bulundu.

29 EKİM'İ İŞARET ETTİ

tgrthaber'de yer alan habere göre, Doğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "TBMM önüne takvimi koyacaktır ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girdiği tarih olan 29 Ekim 1923’de yürürlüğe koyacaktır" ifadelerini kullandı.

Doğan daha sonra 10Haber'in konuyla ilgili sorularını yanıtlarken iddiasının kaynağını "AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım" diyerek dile getirmişti. Bu açıklanının heyecanı sürerken AK Parti'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

ENSARİOĞLU HEYECANI ARTIRDI

AK Parti'li Galip Ensarioğlu 10Haber'e yaptığı açıklamada, "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir" ifadelerini kullandı. Ensarioğlu, "Af kararı, Müslüm Doğan'ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek?" sorusuna yanıt vererek "Evet, olabilir" dedi.

TÜRKİYE'DE SON GENEL AF NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Türkiye'de son genel af 22 Aralık 2000'de çıkarılmıştı. Asıl adı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası olan ve dönemin Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in önerisiyle çıkarılan, af, devlete karşı işlenen suçlar dışındaki suçlara erteleme veya şartlı salıverme hakkını kapsıyordu. Karar, kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak nitelendirildi. 'Rahşan affı' uzun süre tartışma konusu olmuş, glen eleştiriler sonrası Rahşan Ecevit "Ben affı garibanlar için istedim, katiller yararlandı." demiştir.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...