Resmi Gazete'de yayımlandı: Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kritik atamalar!
Emniyet Genel Müdürlüğü atama kararnamesi Resmî Gazete’de yayımlandı. 69 kritik değişimin yaşandığı kararnameyle 39 ilin emniyet müdürü değişirken, 24 ilin müdürü ise merkeze çekildi. Merkez daire başkanları ile polis başmüfettişlerinin sahaya indirildiği atamalarda İzmir, Diyarbakır ve Kocaeli gibi stratejik iller de el değiştirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında uzun süredir beklenen atama ve görev değişimi kararnamesi Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar kapsamında, Emniyet teşkilatının merkez ve taşra kadrolarında 69 kritik görev değişikliği yapıldı.
Atama kararnamesinde taşra teşkilatındaki geniş çaplı rotasyon dikkat çekti. Yapılan düzenlemeyle 39 ilin emniyet müdürü değişirken, aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 24 ilin emniyet müdürü ise merkeze çekilerek Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.
KRİTİK İLLERDE YENİ DÖNEM
Dev kararnamayla birlikte İzmir İl Emniyet Müdürlüğü görevine Samsun'dan Ahmet Arıbaş getirilirken, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne Van’dan Murat Mutlu atandı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne Gaziantep’ten Celal Özcan kaydırılırken, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü koltuğuna ise Tokat’tan Faruk Aydın oturdu.
ANKARA’DAKİ KİLİT BAŞKANLAR SAHAYA İNDİ
Kararnamenin dikkat çeken bir diğer unsuru ise Emniyet Genel Müdürlüğü merkez birimlerindeki daire başkanlarının bizzat sahaya kaydırılması oldu.
Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Yusuf Topcan Yalova’ya, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanı Serdar Büyükleblebici Gaziantep’e, Personel Başkanı Ali Süllü Denizli’ye ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Gökhan Demirtola Afyonkarahisar’a atandı.
MARDİN VE ŞIRNAK
Ayrıca 21 ilin emniyet müdürlüğü görevine ise doğrudan Polis Başmüfettişleri getirildi.
Mardin İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Yerine Polis Başmüfettişi Mustafa Varol getirildi.
Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Yerine Polis Başmüfettişi Yavuz Doğan atandı.
