Her savaşın ‘Görünmez Çocuklar’ı var

Her savaşın ‘Görünmez  Çocuklar’ı var

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşta, tecavüz sonucu dünyaya gelen iki kız çocuğunun kader ortaklığını anlatan “Görünmeyen Çocuk” isimli dokümanter film, 25. Saraybosna Film Festivali’nde seyirciyle buluştu.

MURAT ÖZTEKİN

Türk yönetmen Muhammed İbrahim Şişman’ın çektiği film, savaşta tecavüze uğramış kadınların dünyaya getirdiği ve “savaşın görünmeyen çocukları” olarak adlandırılanların sıra dışı hikayesini anlatıyor. Yönetmen Şişman, dünyanın dört bir tarafında sayısı belli olmayan çok sayıda “görünmeyen çocuk” olduğunu ifade ederek, “Görünmeyen çocuklar sadece Bosna Hersek’te değil, Afrika’da da var. Savaşın olduğu her yerde görünmeyen çocuklar var. Kendime bu konuyla alakalı öyle bir film yapmalıyız ki saklanan tüm görünmeyen çocuklar kendilerini görünür hâle getirmek için cesaret elde etsin dedim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...