Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yapay zekânın vukuatları artıyor! Artık yalan da söylüyor

Yapay zekânın vukuatları artıyor! Artık yalan da söylüyor
Başlık ResmiYapay zekânın vukuatları artıyor! Artık yalan da söylüyor

Yapay zekâya yönelik endişeleri artıracak yeni vakalar ortaya çıktı. OpenAI, geliştirdiği sistemlerde hataları gizleme, eksik bilgileri uydurma ve kullanıcı izni olmadan dosya paylaşımı gibi altı farklı vaka tespit edildiğini açıkladı. Yapay zekâların kendi aralarında izinsiz iletişim kurabildiği de belirlendi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

İnsanlardaki yapay zekâ endişesini artıracak bir gelişme daha yaşandı. ABD merkezli yapay zekâ şirketi OpenAI, kendi geliştirdikleri sistemlerinin hatalarını gizlediği, eksik verileri uydurduğu ve kullanıcı izni olmadan dosyaları internete taşıdığı altı yeni vaka tespit ettiğini açıkladı.

KENDİ UYDURDUĞU VERİLERİ AKTARIYOR

Buna göre yapay zekâ, kullanıcıların hatayı fark etmesini önlemek için bunu gizlemeye başladı. Ayrıca, eksik bilgi vermek yerine kendi uydurduğu aslı olmayan verileri kullanıcıya aktardığı tespit edildi.

ÖNERİLEN HABERLER
Yapay zekâ Pentagon’u köşeye sıkıştırdı: "Artık yeter"
DÜNYA

Yapay zekâ Pentagon’u köşeye sıkıştırdı: "Artık yeter"

ARALARINDA DOSYA BİLE PAYLAŞIYORLAR

Aynı şekilde yapay zekâların birbiriyle “izin almaksızın” iletişime geçtikleri, hatta kendi aralarında “dosya paylaşımı”nda bile bulundukları ortaya çıktı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.