Medeniyetlere ayna olan müze

Medeniyetlere ayna olan müze

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan bir coğrafyanın günlük hayatını yansıtan Hatay Şehir Müzesi, enteresan eserleriyle rağbet görüyor.

MURAT ÖZTEKİN

Yapılan restorasyon çalışmalarının ardından 6 sene sonra misafirlerini yeniden ağırlamaya başlayan müzenin resmî açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yapması bekleniyor. Altı kısımdan meydana gelen müze; Hatay’ın tarihini, ticaretini, üretimini ve yemek kültürünü yansıtıyor. Hatay’ın 5. müzesi olan Hatay Şehir Müzesi’nin eşsiz bir yapıya sahip olduğunu kaydeden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Türkiye’nin en güzel şehir müzelerinden bir tanesine sahibiz. Gerçekten burası inanılmaz bir eser. Ben dünyayı da gezdim, Türkiye’deki tüm müzeleri de Kültür ve Turizm Bakan yardımcılığı dönemimden biliyorum. İnsana yaşama sevinci veren, ferahlık duygusu veren, tarihin, kültürün, medeniyetin beşiği olan bir müze oldu. Gerçekten eşi, benzeri olmayan bir müze” şeklinde konuşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...