Canlı yayında sorusunu soramadı, Murat Kurum program sonrası birebir cevapladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'un katıldığı bir programda genç kadının sorusu yarıda kesildi. Genç kadının sorusunun kesilmesine gerekçe olarak ise programda politik soruların alınmaması gösterildi. Program sonrası Kurum, genç kadınla bir araya gelerek sorusunu cevapladı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu ve Orhan Gencebay’ın da konuk olduğu programa katıldı.

Kurum’a izleyiciler arasından genç bir kadın soru sormak istedi. Mikrofonu eline alan kadın, “Sorum başkanıma (Murat Kurum); başkanım şimdi siz seçimi kazandığınızda Filistin ve Gazze için ne gibi…” dedikten sonra sözleri “Bu olmaz… Alabilir miyim mikrofonu” denilerek kesildi. Mehmet Akif Ersoy, “Hemen verir misin mikrofonu” deyince de genç kadın mikrofonu arkalara uzattı.

Genç kadının sorusunun kesilmesine gerekçe olarak ise programda politik soruların alınmaması gösterildi.

Canlı yayında sorusunu soramadı, Murat Kurum program sonrası birebir cevapladı - 1. Resim

KURUM, SORUSUNU SORAMAYAN GENÇLE BİR ARAYA GELDİ

Bu anlar sonrası Kurum, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak genç kadının sorusunu program sonrası cevapladığını duyurdu. Kurum, o anların görüntülerini "Canlı yayın sırasında bir genç kardeşimiz istediği soruyu soramadı. Program sonrasında, kardeşimizle görüştüm. Sorusunu sordu, ben de cevapladım. Gençler soracak, biz cevaplayacağız" notuyla paylaştı.

'GAZZE BİZİM KUTSALIMIZ'

Genç kadın Kurum'a "Siz seçimi kazandıktan sonra Filistin ve Gazze'yi nasıl bir durumda göreceğiz?" diye sordu. Kurum, soruyu şöyle cevapladı:

"Bu soruyu canlı yayında sormanı isterdim. Gazze bizim kutsalımız. Kudüs bu manada bizim her gün üzüntüsünü yaşadığımız ve bu manada yavrularımız için, oradaki kardeşlerimiz için üzüldüğümüz bir taraftan ağladığımız bir taraftan bu acıları hep birlikte bugün Türkiye'de yaşayan 85 milyon olarak çektiğimiz bir durumla karşı karşıyayız. 

'SOYKIRIM YAŞANIYOR'

Bugün dünyanın gözleri önünde Gazze'de bir zulüm yaşanıyor. Bir soykırım yaşanıyor. Orada daha annesiyle, babasıyla oynayamamış çocuklar bombalanıyor. Orada daha okula gidemediğimiz yavrularımız katlediliyor. Biz bu zulmün bir an önce durması için, bu zulmün bir an önce bitmesi için hepimiz, burada yaşayan 85 milyon kardeşimiz hep birlikte dünyaya haykırmaya devam edeceğiz.

'FİLİSTİN'DEKİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılması gereken her türlü girişimi yapmak suretiyle yapılması gereken her türlü mücadeleyi ortaya sergilemek suretiyle Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Elbet bir gün Gazze özgürlüğüne kavuşacak. Elbet bir gün oradaki yavrularımızın yüzü gülecek ve biz her zaman Filistin'deki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimizin tüm imkanlarıyla oradaki kardeşlerimiz için mücadeleyi sonuna kadar vermeye devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...