CHP'li Tekin: Kim konuşacak sayın savcı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke için, "Anamuhalefet lideri konuşamayacak da, kim konuşacak sayın savcı?" dedi.
Kaydet
|
İLKER BAŞBUĞ'UN TUTUKLANMASI
Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Tekin, Başbakan'ın açıklamalarını samimi bulmak istediğini ve samimi bulduğunu ifade etti. Başbakan'ın rahatsız olmamasının düşünülemeyeceğini kaydeden Tekin, İlker Başbuğ'un görev başındayken aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın emrinde çalışan bir bürokrat olduğunu ifade etti. Başbuğ'un emekliliğinden sonra tutuklandığına dikkat çeken Tekin, "4 yıl siz terör örgütünü himaye mi ettiniz? Göz mü yumdunuz?" diye konuştu. Konunun meclise gelerek bir düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Tekin, "Nasıl bir düzenleme yapılacaksa derhal Meclis'e getirmelerini talep ediyoruz. Türkiye'de garip şeyler oluyor. Herkes tutukluluk süresinden rahatsız ama kim bunun gereğini yapacak? Bunun gereğini Parlamento yapacaktır" şeklinde konuştu. Genelkurmay Başkanlığı yapmış birinin tutuklanmasının muhatabının Başbakan ve iktidar olduğunu dile getiren Tekin, "Milli Güvenlik Kurulu, devlet sırrı dediğimiz, sorunların tartışıldığı bir yerdir. Pardon şu şu suçları var demek, bugüne kadar alınan MGK kararlarının tartışma konusu olacağını bilmek lazım" dedi.
CHP TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR
MYK toplantısında fezleke konusunun gündeme gelmediğini, Kılıçdaroğlu'nun önüne not geldiğinde sadece gülüp geçtiğini söyleyen Tekin, "Bu manzaraların yaşandığını, daha çok yaşanacağını biliyoruz. CHP olarak bu tür olaylara boyun eğeceğimizi zannedenler yanılırlar. CHP sıkıyönetim mahkemelerine baş kaldırılmıştır. Darbelerle hesaplaşacağız diyorlar. Darbe mağduru varsa merkez sağ ve soldur. En çok bedel CHP ödemiştir. Biz Türkiye'nin güvencesi, sigortasıdır, bir bedel ödenecekse öderiz" diye konuştu. Uludere olayına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Gürsel Tekin, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve üzerine gizlilik konulduğunu belirterek, "Türkiye'de bir istihbarat var o da MİT. Açıklama yaptılar, biz vermedik dediler. Bu istihbarat örgütü kim, bizim bilmediğimiz farklı bir istihbarat örgütü mü kuruldu? Bekçi Murtazayı mı soruşturacaksınız, selametli bir soruşturma olacak mı? Kurumlar arası kavga da yok niçin böyle bir açıklama yaptı. Kimin olduğunu umut ediyorum iktidar yetkilileri açıklayacaktır" dedi. Tekin ayrıca, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı Özel için sarf ettiği 'Onbaşı' açıklamalarını da doğru bulmadıklarını söyledi. Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Trabzonspor için söylediği sözleri de, "Umarım Sayın Bayraktar sürçülisan etmiştir" diyerek değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun Uludere ziyareti sırasında kendilerine helikopter verilmemesiyle ilgili bir soru üzerine, "Bizim helikopter hevesimiz yoktur" diyen Tekin, helikopterin bir gerekçe uydurulmadan Ankara'dan gelen talimat üzerine iptal edildiğini iddia etti. Uludere köyüne 8 kilometre kala kendi güvenliklerini kendileri sağlayarak köylülerle buluştuklarını ifade eden Tekin, "Siz anamuhalefet liderini koruyamayacaksanız, yurttaşları kim koruyacak?" diyerek tepki gösterdi.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
