Yine İstanbul’a aday: İmamoğlu, CHP koltuğundan şimdilik vazgeçti

- Güncelleme:
Yine İstanbul’a aday: İmamoğlu, CHP koltuğundan şimdilik vazgeçti

POLİTİKA Haberleri

Kılıçdaroğlu’na rakip olup olmayacağı merak edilen Ekrem İmamoğlu “İstanbul’a mühürlüyüm” diyerek yine İBB Başkanlığına göz kırptı. “CHP’de değişim şart” deyip yerel seçimler için “İstanbul İttifakı” çağrısı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı parti içinde girdiği liderlik yarışında pes eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Haliç Kongre Merkezinde düzenlediği basın toplantısında “İstanbul’a mühürlüyüm” diyerek yine İBB Başkanlığına göz kırptı. CHP’li yol arkadaşlarına seslenen İmamoğlu “İstanbul ve Türkiye’nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kaderimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum. 2019’da olduğu gibi İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum” dedi.

Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadıkları mağlubiyetten dolayı halktan özür dileyen İmamoğlu, şöyle konuştu: Artık yenilenme, değişim, dönüşüm şart. Bu dönüşüme katkı sunmaya var gücümle devam edeceğim. Bu temennilerimi dört kez Sayın Genel Başkanı’mıza ilettim. Tekrar bu iletimi burada ifade edeyim. CHP’nin, tarihini bilen geçmişi tertemiz evlatları vardır, bunlardan biri Özgür Özel’dir.

Basın toplantısında İstanbul’a aday olduğunu açıkladığının söylenmesi üzerine İmamoğlu “Ben ‘adayım’ demedim, ‘Yola çıkıyorum’ dedim. Bu bakımdan bu yolculuğun güçlü olduğunu görüyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...