Murat Kurum gençler için vaatlerini sıraladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Politika Haberleri

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Eşsiz Şehir Eşsiz İstanbul programında vaatlerini açıkladı. Gençler için ulaşımda yüzde 40 indirim ve 25 m3 doğal gaz desteğinin yanı sıra 10 bin lira da burs desteği vereceklerini söyleyen Kurum, ilköğretim öğrencilerine toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu. Kurum emekliler için ise "Emeklilerimizin İstanbul kartlarına her ay, 2.500 lira destek ödemesi yaparak; alışverişlerinde, sosyal hayatlarında, ulaşım ödemelerinde daima yanlarında olacağız" vaadini verdi.

Yerel seçimlere 24 gün kaldı. Seçimlerde en merak edilen illerin başında gelen İstanbul'da Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum, seçmenlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Kurum Eşsiz Şehir Eşsiz İstanbul programında vaatlerini sıraladı. 

Kurum, 1 Nisan'dan itibaren haksız yere işten çıkarılan işçilerin işlerine geri döneceğini, tüm kadın girişimcilere 100 bin lira hibe vereceklerini, ilköğretim öğrencilerine ulaşım ücretsiz olacağını söyledi.

'İŞLERİNDEN OLANLAR GERİ DÖNECEK'

Toplumun her kesimi için açıklamalarda bulunan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Dün sokaklarda, bugün bu salonda; tarihin ve vicdanın önünde İstanbullulara söz veriyoruz. 1 Nisan’dan sonra; haksız yere ekmeğinden edilen emekçilerimiz işlerine geri dönecek. Dün sokaklarda, bugün bu salonda; tarihin ve vicdanın önünde İstanbullulara söz veriyoruz. 1 Nisan’dan sonra; haksız yere ekmeğinden edilen emekçilerimiz işlerine geri dönecek.

100 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ

1 Nisan’dan itibaren; tüm kadın girişimcilerimize 100 bin lira hibe vererek, İstanbul’u Büyütecek Kadınları destekleyeceğiz. Belediyemizden başlamak üzere, İstanbul’un her yerinde kadın istihdamını süratle artırıyoruz.

İstanbul’da; çocuğu 6 yaşına kadar olan anne ve babalara, yavrularıyla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz. Yine 6 yaşına kadar çocuğu olan annelerimizi; yavruları yanlarında olsun olmasın toplu ulaşımdan ücretsiz faydalandıracağız. 

ÇOCUKLAR İÇİN VAATLERİ

İlkokul öğrencilerine beslenme desteği verilecek.

İlköğretim öğrencilerine toplu taşıma ücretsiz olacak.

Okullara güvenlik ve temizlik desteği verilecek.

10 BİN LİRA BURS DESTEĞİ

Bu şehir aynı zamanda gençlerin İstanbul'u olacak. Onlar için ilmin kapısı, umudun anahtarı İstanbul'u hep birlikte inşa edeceğiz.

Üniversite öğrencilerine bu yıl 10 bin TL olmak üzere, her yıl artan oranda eğitim desteği verilecek.

Toplu ulaşımda öğrencilere yüzde 40 indirim sağlanacak. Öğrenci fiyatı 5,18 TL olurken abonman 150 TL olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel, sosyal ve spor tesislerinde gençlere yüzde 50’ye varan indirimler sağlanacak.

Memleketine giden öğrencilere ulaşım desteği verilecek.

Öğrenci evlerine aylık 25 m3 doğal gaz desteği verilecek.

Evlenecek gençlere 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapılacak.

YARI ZAMANLI İŞ İMKANI

İşte İşim-İstanbul projemiz. Bu projede süreç şöyle işliyor. Gençlerimiz Dijital İstanbul Mobil Aplikasyonuna giriyorlar. Sosyal hizmet alanında ilgili oldukları başlığı seçiyor; katılım taleplerini bize iletiyorlar. Biz de gerekli eğitimi ve sertifikaları sunuyoruz. Sonra gençler gidip o sosyal sorumluluk projesini tamamlıyorlar. Bu sayede de; hem milletimize hizmet ediyorlar, hem de belediye hizmetlerini ücretsiz kullanabilecekleri puanlar kazanıyorlar. Yine Üniversiteli gençlerimize; Belediyenin faaliyetlerinde saatte 200 lira gelir elde edecekleri yarı-zamanlı iş imkânları sunuyoruz ve gençlerimizi asla çaresiz bırakmıyoruz.

EMEKLİLERE 2.500 LİRA DESTEK ÖDEMESİ

Bizim dönemimizde; İstanbul yeniden, vefanın şehri olacak. Büyükşehir büyüklerimizin ellerini asla bırakmayacak. Bu nedenle; emeklilerimizin İstanbul kartlarına her ay, 2.500 lira destek ödemesi yaparak; alışverişlerinde, sosyal hayatlarında, ulaşım ödemelerinde daima yanlarında olacağız. Yaşlı ve engelliler için iki yakada 3 büyük Yaşlı ve Engelli Yaşam Merkezi kuracağız. E-sağlık takip sistemiyle; yaşlılarımızın da her anında hep yanında olacağız. Büyüklerimizin sağlığını online olarak an be an takip edeceğiz.

Murat Kurum gençler için vaatlerini sıraladı - 1. Resim

İSMEK DÖNECEK

İstanbul’la özdeşleşen İSMEK özüne döndürülüp müfredatı zenginleştirilecek. İş garantili zanaatkar eğitimleri verilecek. Böylelikle İstanbul’da meslek sahibi olmak isteyip de kolunda altın bileziği olmayan kimse kalmayacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE İNDİRİMLİ ULAŞIM

Bundan sonra, memur öğretmenlerimize olduğu gibi; sözleşmeli öğretmenlerimize de indirimli ulaşım desteği vereceğiz.

İNDİRİMLİ SU TARİFESİ

İstanbullular, kişi başı insani su hakkı olarak ayda 500 litre ücretsiz su kullanıyorlar. Biz göreve gelir gelmez, bu miktarı, dünya standartlarına getirecek, yarı yarıya arttıracak ve tam 750 litreye çıkaracağız.

Yeni Tarifelerimizle de vatandaşımızın yanında olacağız. Genç Tarifeyle; öğrenci evlerinin; Vefa Tarifesiyle, 65 yaş üstü aboneler ile ihtiyaç sahibi tüm emekli abonelerimizin; Büyük Aile tarifesiyle; kamu kurumlarından sosyal destek alan kardeşlerimizin; 10 metreküpe kadar su tüketimlerinde, faturanın yüzde 50’si büyükşehirden olacak.

Küçük Esnaf tarifemizle; 5 metreküpe kadar tüketimde yüzde 50 indirim uygulayacağız. Yani şu an 5 metreküpe 310 lira ödeyen benim esnaf kardeşim, bundan böyle sadece 155 lira ödeyecek.

AKM'NİN BENZERİ ANADOLU YAKASI'NA YAPILACAK

Atatürk Kültür Merkezi’nin bir benzeri Anadolu Yakası’na yapılacak. Sahneleri, galerileri, kütüphanesi ve yeme-içme mekanlarıyla Anadolu Yakası Kültür Merkezi’nin temeli hızla atılacak.

Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası’na açık hava konser ve gösteri merkezi yapılacak.

Esenler Otogarı millet bahçesi olacak.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...