Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşı çıksa da salgın sürecek

Aşı çıksa da salgın sürecek

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgının sona ermesi için aşının beklendiğini fakat henüz salgının bitmesine çözüm olacak düzeyde bir gelişmenin söz konusu olmadığını söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dünyadan gelen aşı haberlerini hatırlatan Özlü “Bu haberlerin gerçek olduğunu varsaysak bile salgının durdurulması için daha iki üç yıla ihtiyaç var. Rusya, yılda bir milyon aşı üreteceğini söylüyor. Bir milyon aşıyla 8 milyar insana nasıl aşı yapacaksınız? Aşı çıksa bile birkaç sene bu salgının devam edeceğini düşünüyorum” dedi.  Prof. Dr. Özlü, şu an için salgından koruyacak yolun maske ve mesafe olduğunu tekrarladı.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da şu an gelinen noktada henüz etkili denilebilecek bir aşı bulunmadığını belirterek,  “Kişisel kullanım için  aşı en erken bir sene sonra olabilir. Ama toplumsal bağışıklık geliştirmek, bütün dünyaya aşı uygulamak  birkaç seneden önce olmaz” diye konuştu.
Dünyadan duyurulan aşı haberlerinin altında ekonomik oyunlar olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ceyhan, şöyle konuştu: Şu anda ABD, İngiltere ve Çin’in toplam dört tane aşısı, Faz-3 dediğimiz, en büyük klinik çalışmaları yapar duruma geldi. Rusya’nın aşısına ilişkin ise en son Faz-1 çalışmalarının verisi var elimizde. Yani o aşıların çok daha gerisinde. Bütün bu çabaların sebebi  virüs enfeksiyonu sırasında harcanan paraları çıkarmak için pazardan pay almak” dedi. Neşra Durmaz ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...