Omicron'dan korunmak için Covid geçirmiş olsanız da aşınızı yaptırın

Omicron'dan korunmak için Covid geçirmiş olsanız da aşınızı yaptırın

SAĞLIK Haberleri

Ülkeler arasında giderek yayılan Omicron varyantının da Delta varyantı gibi aşılardan kaçabilme özelliğine sahip olduğunu söyleyen İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuriye Taşdelen Fışgın, iki doz aşının koruyuculuğu olmakla birlikte mutlaka hatırlatma dozlarının yapılması gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Omicron’un etkilerinden korunabilmek için koronavirüs enfeksiyonu geçirerek doğal bağışıklık elde ettiğini düşünen kişiler de mutlaka herhangi bir Covid-19 aşısı ile aşılanması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Fışgın “Bu varyant 50’nin üzerinde mutasyon göstermekle birlikte özellikle 30’un üzerinde de tutunma bölgesinde mutasyon tespit edildi. Mutasyonların bulunduğu yerler incelendiğinde deltadan daha bulaşıcı olabildiği çünkü bulaşmayı kolaylaştıran proteinlerdeki değişikliklerin delta varyantından fazla olduğu görülüyor. Omicron’un ne kadar öldürücü olduğu henüz tam olarak bilinmiyor ama ilk gelen veriler tam aşılı kişilerin hastalığı daha hafif atlattığını gösteriyor” dedi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...