Kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor: 10 günlük doğal kür tarifi

Düzenleyen:
Kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor: 10 günlük doğal kür tarifi

SAĞLIK Haberleri

Oldukça sık görülen bir problem olan kabızlık; kullanılan ilaçlar, düzensiz ve yetersiz beslenme, hareketsiz yaşam tarzı gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Peki, kabızlık nasıl geçer? İşte uzmanından mide ve bağırsak sağlığına iyi gelecek 10 günlük doğal kür tarifi…

Yaşam koşulları ve düzensiz beslenme şekli pek çok kişide kabızlık problemine sebep olabilir. Bu probleme ise ev yapımı kür ile çözüm bulmak mümkün.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Karnıyarık tohumu tozu, birçok tedavide kullanılan bir lif kaynağıdır. Bu yüzden dışkıyı yumuşatma, bağırsak özelliklerini kolaylaştırma ve bağırsak düzenliliğini sağladığı için kabızlık sorunu olan kişilere doğal kür tarifini uygulamalarını öneriyorum. Ayrıca karnıyarık tohumu tozu sadece kabızlık için değil, kalp hastalıklarına da iyi gelme özelliği taşıyor’’ dedi, kabızlık için doğal kür tarifinin malzemelerini ve hazırlanışını paylaştı.

KABIZLIK İÇİN DOĞAL KÜR TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı karnıyarık tohumu tozu

2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Sıcak suyun içerisine 1 yemek kaşığı karnıyarık tohumu tozu ve 2 yemek kaşığı balı katın ve karıştırın.

KAÇ GÜN TÜKETİLMELİ?

Bu karışımı sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tüketilmeli. 10 gün boyunca aksatmadan uygulanması gerekmektedir.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...