Kadıköy geçilmez

Kadıköy geçilmez

SPOR Haberleri

Hasan Ali (dk.45) atıldı... Kazanmak zorunda olan Cimbom Onyekuru'yla öne geçti... Elif'le eşitliği sağlayan Sarı Kanaryalar tarihi rakibine karşı evindeki 20 yıllık yenilmeme geleneğini sürdürdü.

EMİN ULUÇ

22 Aralık 1999'dan beri değişmeyen gerçeği korumak isteyen Fenerbahçe... O sene bu sene umudunu sürdüren Galatasaray... Tarihinin en kötü sezonunu yaşamasına rağmen derbi performanslarına güvenen sarı-lacivertliler, Başakşehir'in kaybetmesiyle şampiyonluk umudu güçlenen sarı-kırmızılılara çelme takarak taraftarının yüzünü güldürmek istiyordu. Maçtan önce iki takımın da mutlak galibiyet söylemleri ilk düdükle son buldu. İlk yarı boyunca tribünleri heyecanlandıran tek gol girişimi 27'de Valbuena'nın yandan auta çıkan şutu oldu. Ancak 45'te son adam pozisyonundaki Hasan Ali'nin Diagne'yi düşürmesi VAR'la kırmızı kartı getirince derbi başladı. Kazanılan serbest vuruşta Feghouli'nin müthiş şutunu Harun parmaklarının ucuyla kornere çeldi. İlk yarı sessiz ama güzel bir maç vaadiyle sona erdi.

Geleneksel geri dönüş
Tarihi değiştirmek isteyen Galatasaray, rakibinin eksik olmasını da fırsat bilerek ikinci bölümde baskıyı artırdı. 54'te Mariano'yla başlayan yoklamalar, 62'de Linnes'le devam etti. Ancak Norveçli'nin vuruşunda top yan direğe çarparak auta çıktı. Baskı ancak 66'da sonuç verdi. Feghouli'nin sağdan arka direğe ortasına Moses'ın üzerinde yükselen Onyekuru kafayı vurdu: 1-0. Gol Kadıköy'de kısa süreli şok etkisi yapsa da, Hasan Ali'nin eksiğini taraftarıyla kapatan Fenerbahçe, 71'de skoru eşitledi. Dirar soldan taşıdığı topu ceza sahasına çevirdi, Soldado bıraktı, Elif net bir vuruşla meşin yuvarlağı tavana astı: 1-1. Bu sezon 4. derbisinde de geri dönerek beraberliği kurtaran Fenerbahçe unvanını korudu, Galatasaray şampiyonlukta eline geçen ipleri yine Başakşehir'e bıraktı.

Linnes'in başı yarıldı
Maçın 37. dakikasındaki bir pozisyonda kafa topuna yükselen Moses'ın dirseği Linnes'in başına gelince Norveçli oyuncu yere yığıldı. Linnes yaklaşık üç dakika yerde kalırken yapılan tedavisi sonrası başına bandaj atıldı. Bu arada Diagne ile Moses arasında gerginlik yaşandı.

Gol 9 kişiyken geldi
G.Saray'ın Onyekuru'yla bulduğu golde sahada 9 F.Bahçeli vardı. Hasan Ali'nin atılmasıyla zaten on kişi kalan sarı-lacivertli takımda sakatlığı sebebiyle saha dışında olan Skrtel de yoktu. Tam bu sırada atak geliştiren sarı-kırmızılı takım golü buldu ve dev derbide öne geçti.

Beşiktaş potada!
G.Saray'ın dünkü iki puanlık kaybıyla Beşiktaş da Devler Ligi umudunu artırdı. Lider Başakşehir'i mağlup eden siyah-beyazlıların Cimbom'la puan farkı üçe düştü. Az da olsa şampiyonluk şansı da olan Kara Kartal ligin 31. haftasında Türk Telekom'da G.Saray'la karşılaşacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...