Kartal'ın şehir turu: Beşiktaş, Başakşehir'i de geçti

- Güncelleme:
Kartal'ın şehir turu: Beşiktaş, Başakşehir'i de geçti

Spor Haberleri

İstanbul derbisinde rakibine misafir olan Kartal, Salih’in asistinde Aboubakar ile perdeyi açtı. Ardından Kamerunlunun asistinde Masuaku takımını rahatlattı. Maçı 10 kişi bitiren Başakşehir üst üste üçüncü yenilgisini aldı.

MURAD TAMER'İN HABERİ - Zirvenin uzağında kalan ancak Avrupa kupalarına katılma mücadelesinde birbirlerine rakip olan Beşiktaş ile Başakşehir kozlarını Fatih Terim Stadı’nda paylaşırken, Şenol Güneş’in Emre Belözoğlu’na karşı tecrübesini konuşturduğu bir maç oldu. ‘Savunma yapan takımlar, kendi gibi oynayan rakipleri karşısında zorlanırlar’ önermesini haklı çıkaran şekilde Başakşehir’i kendi silahıyla vurdu Kara Kartal.

KIRMIZI DEĞİŞTİRMEDİ

Kurt hoca Şenol Güneş oyunu geride kabul etti ama ani çıkışlarda hücumdaki oyuncularının hızlarına ve yeteneklerine güvendi. Başakşehir’in bu sezonki oyununun tarifiyle öne geçen siyah beyazlılar, rakibi 10 kişi kalınca çok rahatladı. 35’te Başakşehir bir kişi eksik kalınca da oyun anlayışından vazgeçmedi siyah beyazlılar. Yine bir hızlı hücum sonrası maçın adamı Vincent Aboubakar’ın asistinde Masuaku’nun golüyle fark ikiye çıktı. 

KOMPAKT OYUN

Konferans Ligi dönüşü sonrası Emre Belözoğlu’nun rotasyon yaptığı karşılaşmanın son 20 dakikasındaki dört değişikliği sonuç vermedi. Beşiktaş dün akşam hücumda baskın değildi, pas isabet oranı azdı ancak Şenol Güneş göreve geldiğinden bu yana ilk defa kopuk bir görüntü vermedi. Kompakt oyun anlayışıyla ligin en çok koşan takımı olan Başakşehir karşısında savunmadan oyun kurarak çıktı ve kazanmasını da bildi.

BAKIŞ AÇISI FARKLI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0’lık Başakşehir maçı sonrası konuştu: Eksiden bakarsanız eksiyi, artıdan bakarsanız artıyı görürsünüz. Nereden baktığınıza bağlı. İkinci yarı golleri atsak, daha farklı bitecekti. O bir hata. En önemli hatamız, hücuma çıkarken pas hatalarımız oldu. Oyuncuların kazanma istekleri geçen hafta ve bu hafta sahaya yansıdı. Vincent Aboubakar attığı golle oyuna çok büyük renk kattı. Daha iyi bir Aboubakar olacak. Maxim iyi geliyor. Rachid Ghezzal sanırım tamamen düzelir. İyi durumda, risk almadık. Eldeki oyuncularla karma yapacağız.

BELÖZOĞLU’NUN İSYANI: HAYSİYETTEN YOKSUNLAR

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun hedefinde, Beşiktaş taraftarı vardı. İşte sözleri: Beşiktaş büyük bir camia… 35 dakika Emre Belözoğlu’nun annesine küfür etmek olmaz. Beşiktaş taraftarına yakışmıyor. Böyle taraftarlık olmaz. Benim tertemiz bir annem, tertemiz bir eşim var. Adaptan yoksun, ağır olacak belki ama haysiyetten yoksun bu tavırla bu iş olmaz.

DNA'MIZDA AVRUPA VAR

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, çarşamba günü oynayacakları Gent rövanşını hatırlatıp “Bizim DNA’mızda Avrupa var. Her sene en az 6 Avrupa maçı oynuyoruz. Gent’i yenersek son 5 yılda Türk futboluna en çok katkı sağlayan takım olacağız” dedi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...