Borç batağındaki kulüpler için örnek model: Boupendza

Düzenleyen:
Borç batağındaki kulüpler için örnek model: Boupendza

SPOR Haberleri

Hatayspor, 300 bin avroya aldığı Gabonlu oyuncuyu 27 katına (8 milyon avro) satarak diğer kulüplere yeni bir yol gösterdi: Bul, şans ver, parlat ve sat.

Hatayspor, sahadaki futboluyla beğeni toplarken yönetim de transferdeki başarısıyla kulüplere ışık tuttu... Ki o isim Gökhan Zan tarafından izlenip beğenilmiş ve yönetime “Kötü çıkarsa parasını cebimden veririm” diyerek garanti verilen Aaron Boupendza’ydı. 300 bin avroya mal olan Gabonlu, Hatayspor’daki performansıyla transferin gözdesi oldu. Adı büyük kulüplerle de anılıyordu ama Rus ekibi Krasnodar’a 8 milyon avroya satıldı. 

100 bin avroydu

Oysaki o sürekli kiralık gitmekten sıkıldığı için futbolu bırakmayı bile düşünüyordu. Geldiğinde piyasa değeri 100 bin avro olan Boupendza 23 maçta 18 gol atarak yıldızını parlattı hem kendi kazandı hem de kulübü Hatayspor. Ve bu transfer diğer kulüplere de özellikle pandemi döneminde ışık oldu. Borç batağından kurtulmak için formül arayan kulüpler, Hatayspor’un yaptığı gibi ‘bul, şans ver, parlat ve sat’ yoluyla çok kârlı işlere imza atabilirler.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...