Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan yönetim kurulu üyeleri ve kurul başkanlarının yer aldığı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doğan, bordo-mavili kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili bilgilendirmeler yaparken, başta Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür'ın durumu olmak üzere güncel gelişmelerle alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, takımdaki geleceği merak konusu olan Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür konusunda açıklamada bulundu. Yönetim kurulu üyeleri ve kurul başkanlarının yer aldığı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bordo-Mavili kulübün başkanı şunları söyledi:

"AYRILMAK İSTİYORUZ DEMEDİLER"

"Uğurcan ve Abdülkadir Ömür’ün takımdan ayrılmak istediği yönünde bir şey bana gelmedi. Maaşları ile ilgili serzenişlerinde haklı olduklarını söyledim ve maaşlarına yüzde 100 zam yaptık, bunu KAP’a da bildirdik. Maaşı yüksek oyuncularla yolumuza devam etmeyi düşünmediğimiz için bundan sonrası için bizim açımızdan sorun olmayacak. Maaş bütçesi açısından bozulan dengenin takıma nasıl yansıdığını bu sezon görmüş olduk ve biz bu konuda kendimize gereken dersi çıkardık, adımlarımızı da bu yönde atıyoruz."

BAYRAMA KADAR 17 MİLYON EURO LAZIM

Trabzonspor’u haziran ayı sonuna kadar 17 Milyon Euro’luk acil ödeme beklediğini anlatan Ertuğrul Doğan, şöyle devam etti:

“Göreve başladığımız tarihte 2023 yılı borçsuzluk yazısı alabilmek için 18 milyon Euro ödememiz gerekiyordu. Eğer borçlar ödenmeseydi, oyuncuların serbest kalması ve bonservislerden kaynaklı zararı 55 milyon Euro civarında olacaktı. Bu ödenmeseydi kaosla karşı karşıya kalırdık. Yönetim bu borçları ödemek için sabah akşam çalışıyor. Yönetime giren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok büyük zorluklara katlanarak bu işin içine girdiler. Geldiğimiz günden beri 24 milyon Euro borç ödedik.

Borçların yaklaşık yarısı sponsorluklar ve loca satışlarıyla kazandırıldı, geri kalan 12 milyon Euro ise yönetici katkılarıyla karşılandı diyebiliriz. Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gereken ve bazı oyuncuların serbest kalmasına sebep olabilecek tutar 17 milyon Euro. Bir kısmı toplandı ama bayrama kadar yönetimin bulması gereken 17 milyon Euro daha var. Karşılığı her gün de artıyor. Trabzonspor Kulübü, bunların tamamının planlamasını yaparak ilerlemek ve bunu camiasıyla paylaşmak durumunda.”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür açıklaması

BEKLEYEN ÖDEMELER...

Bordo-mavili kulübü bekleyen ve yapılacak ödemeler hakkında Başkan Doğan, “Türk futbolu ciddi anlamda ekonomik dar boğazın içerisinde. 25-26 Mart 'da yapılan kongrede açıklanan borcumuz 2 milyar 836 milyon TL'ydi. Güncel borcumuz ise 3 milyar 32 milyon TL civarında. Burada önemli konu yıllık faiz, anapara geri ödemeleri 205 milyon TL. Yıllık kur farkı giderleri ise 150 milyon TL. Toplamda 680 milyon TL gibi gider kalemlerimiz var. Bunun içinde takım giderleri yok. Net ifadelerle şunu diyorum; Trabzonspor’un takım bütçesini içine katmadan gelirleri giderlerini karşılamıyor. Bunu net şekilde bilinmesi lazım" dedi.

ORSİC VE PETKOVİC

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Teknik Direktör Nenad Bjelica'nın isteği doğrultusunda Orsiç ve Petkoviç ilgilendiklerini sözlerine ekleyerek, "İki oyuncunun da kulüpleri 4 milyon Euro gibi rakamlar talep ediyor. Bu bonservis rakamlarını vermeyeceğiz. Trezeguet ve Bakasetas'a şu an için gelen bir teklif yok. Transferde 1 oyuncu ile imzaladık. 2 oyuncuyla imza aşamasındayız. İsimleri basına yansımış değil" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...