AB'den Apple'a 1.8 milyar euroluk ceza!

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:
AB'den Apple'a 1.8 milyar euroluk ceza!

Teknoloji Haberleri  / AFP

Avrupa Birliği, teknoloji devi Apple'a kendi müzik yayın hizmetini rakiplerine karşı adil olmayan bir şekilde öne çıkararak rekabet yasalarını ihlal ettiği için 1.8 milyar euro ceza kesti. Apple, karara itiraz edeceğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB( Apple'a, müzik akışı hizmetlerinin App Store dışındaki abonelik seçenekleri hakkında kullanıcıları bilgilendirmesini engelleyerek, yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1.8 milyar euro (1.9 milyar dolar) para cezası verdi.

AB'nin güçlü 'antitröst' düzenleyicisi olan komisyon yaptığı açıklamada, "Komisyon, Apple'ın uygulama geliştiricilerine, iOS kullanıcılarını uygulama dışında mevcut olan alternatif ve daha ucuz müzik abonelik hizmetleri hakkında bilgilendirmelerini engelleyen kısıtlamalar uyguladığını tespit etti" dedi. Açıklamada, "Bu durum AB antitröst kuralları uyarınca yasadışıdır." ifadeleri yer aldı.

APPLE KARARA İTİRAZ EDECEK

Teknoloji devi Apple, karara itiraz edileceğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, "Karar... gelişen, rekabetçi ve hızla büyüyen bir pazarın gerçeklerini görmezden geliyor. Apple temyize gidecek" denildi.

SPOTİFY ŞİKAYET ETMİŞTİ

Ceza beş yıl önce İsveçli yayın hizmeti Spotify'ın şikâyetiyle tetiklenen uzun soluklu bir soruşturmanın ardından geldi. Spotify 2019 yılında Apple'ın yüzde 30'luk App Store komisyonu alması nedeniyle şikayette bulunmuştu.

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...