Ne yapacaklarını şaşırdılar: Polisler sürücüsüz aracı durdurdu

Düzenleyen:
Ne yapacaklarını şaşırdılar: Polisler sürücüsüz aracı durdurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Sürücüsüz araç üreticisi Cruise'un otonom aracı polis tarafından durduruldu. ABD’de yaşanan olayda polisler uzun süre aracı takip etti. Ancak polisler neye uğradıklarını şaşırdı.

Sosyal medyada yayılan bir

, San Francisco polisleri ile sürücüsüz otomobil Cruise arasındaki komik etkileşim kaydedildi. Polisler, ışıklarını yakmadığı için otonom aracı kenara çekmeyi başardı ancak iletişimde büyük aksaklıklar yaşandı. Çünkü polisler karşılarında iletişim kurabilecekleri bir insanı bulamadı. 

Videoda, bir polis memurunun Cruise’un penceresine yaklaştığı ve kapıyı açmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu görünüyor. Polis, araçtan uzaklaşır uzaklaşmaz otonom araç yola devam etti. İlk başta polisten kaçıyor gibi görünse de araç aslında sağa park edildi. Polisler de yeniden otomobilin etrafında dolanarak muhtemelen farlarını nasıl tekrar açacaklarını bulmaya çalıştı. 

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇTA FAR SORUNU

General Motors'un yan kuruluşu Cruise, araçlarının kendi kendine sürüş yeteneklerini güçlendirmek için LIDAR teknolojisini kullanıyor. Cruise sözcüsü Aaron Mclear The Verge'e yaptığı açıklamada, otonom aracın polisten kaçmak için uzaklaşmadığını, sadece kenara çekildiğini söyledi. Mclear ayrıca polislerin, aracın farları açık olmadığı için otomobili kenara çektiğini de doğruladı. Bu sorunu çözdüklerini de sözlerine ekledi. Far sorunun özellikle gece saatlerinde yollara çıkmasına izin verilen Cruise için önemli olduğu belirtiliyor. 

2018'de Arizona, Tempe'de kendi kendini süren bir Uber aracı, bisikletiyle yolda yürüyen bir yayaya çarparak ölümüne yol açmıştı. Soruşturma neticesinde, Uber'in kendi kendine sürüş yazılımıyla herhangi bir etkileşimi önlemek için Uber'in Volvo'nun fabrika acil fren sistemini kapattığı bulundu. Ancak kazanın bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı halen bilinmiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...