Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ne yapacaklarını şaşırdılar: Polisler sürücüsüz aracı durdurdu

Ne yapacaklarını şaşırdılar: Polisler sürücüsüz aracı durdurdu
Fotoğraf Başlığı Ne yapacaklarini sasirdilar: Polisler sürücüsüz araci durdurdu

Sürücüsüz araç üreticisi Cruise'un otonom aracı polis tarafından durduruldu. ABD’de yaşanan olayda polisler uzun süre aracı takip etti. Ancak polisler neye uğradıklarını şaşırdı.

Kaydet
a- | +A

Sosyal medyada yayılan bir videoda, San Francisco polisleri ile sürücüsüz otomobil Cruise arasındaki komik etkileşim kaydedildi. Polisler, ışıklarını yakmadığı için otonom aracı kenara çekmeyi başardı ancak iletişimde büyük aksaklıklar yaşandı. Çünkü polisler karşılarında iletişim kurabilecekleri bir insanı bulamadı.

Videoda, bir polis memurunun Cruise’un penceresine yaklaştığı ve kapıyı açmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu görünüyor. Polis, araçtan uzaklaşır uzaklaşmaz otonom araç yola devam etti. İlk başta polisten kaçıyor gibi görünse de araç aslında sağa park edildi. Polisler de yeniden otomobilin etrafında dolanarak muhtemelen farlarını nasıl tekrar açacaklarını bulmaya çalıştı.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇTA FAR SORUNU

General Motors'un yan kuruluşu Cruise, araçlarının kendi kendine sürüş yeteneklerini güçlendirmek için LIDAR teknolojisini kullanıyor. Cruise sözcüsü Aaron Mclear The Verge'e yaptığı açıklamada, otonom aracın polisten kaçmak için uzaklaşmadığını, sadece kenara çekildiğini söyledi. Mclear ayrıca polislerin, aracın farları açık olmadığı için otomobili kenara çektiğini de doğruladı. Bu sorunu çözdüklerini de sözlerine ekledi. Far sorunun özellikle gece saatlerinde yollara çıkmasına izin verilen Cruise için önemli olduğu belirtiliyor.

2018'de Arizona, Tempe'de kendi kendini süren bir Uber aracı, bisikletiyle yolda yürüyen bir yayaya çarparak ölümüne yol açmıştı. Soruşturma neticesinde, Uber'in kendi kendine sürüş yazılımıyla herhangi bir etkileşimi önlemek için Uber'in Volvo'nun fabrika acil fren sistemini kapattığı bulundu. Ancak kazanın bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı halen bilinmiyor.

BAKMADAN GEÇME
Türk mühendislerin geliştirdiği sürücüsüz otobüs Norveç
HABER

Türk mühendislerin geliştirdiği sürücüsüz otobüs Norveç'te yollara çıkıyor

BAKMADAN GEÇME
Elektrikli hizmet aracı sürücüsüz hâle getiriliyor
HABER

Elektrikli hizmet aracı sürücüsüz hâle getiriliyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.