Son dakika... Rusya ve ABD temsilcileri bugün İstanbul'da buluşuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... Rusya ve ABD temsilcileri bugün İstanbul'da buluşuyor

TÜRKİYE Haberleri

SON DAKİKA HABERİ: Reuters'ın haberine göre Rusya ve ABD temsilcileri bugün İstanbul'da buluşacak.

Reuters'ın Rus TASS haber ajansına dayandırdığı haberine göre, Rusya ile ABD'den yetkililer bugün İstanbul'da bir araya gelecek. TASS'a konuşan ismi verilmeyen kaynak, iki tarafın bir dizi konuyu görüşeceğini söyledi ve görüşmeye ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.

SON GÖRÜŞME 14 KASIM’DA GERÇEKLEŞMİŞTİ

14 Kasım'da İstanbul'da yapılan görüşmede ABD'yi CIA direktörü William Burns, Rusya'yı da Dış İstihbarat Örgütü Başkanı Sergey Narişkin temsil etmişti. Görüşme Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ev sahipliğinde gerçekleşmişti.

ABD’DEN RUSYA İLE GÖRÜŞMEYE YEŞİL IŞIK 

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşını bitirme yoluna girmesi durumunda kendisiyle konuşmaya hazır olduğunu söylemişti.

KREMLİN'DEN BIDEN'E CEVAP

Kremlin'den ise Biden'ın Putin ile görüşme çağrısına yanıt gelmişti. Kremlin Sözcüsü Peskov, "ABD, Rusya'nın yeni topraklarını tanımıyor. Bu durum müzakereler için karşılıklı temel arayışını karmaşık hale getiriyor. Ancak, hedeflerimize ulaşmak için Putin bütün taraflarla görüşmeye açık. Hedeflerimize ulaşmak için en tercih edilen yol diplomatik yöntemler" ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...