Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Türkiye'nin tarihçilerini beğenmiyorum
Türkiye

Türkiye'nin tarihçilerini beğenmiyorum

Son Güncelleme: 12 Ocak, 2012 - 17:00
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Türkiye'nin tarihçilerini beğenmiyorum
Fotoğraf Başlığı Kraliyet ailesi Noel törenine katildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, "Türkiye'nin tarihçilerini affetsinler ama beğenmiyorum" dedi ve ekledi: Rus tarihçiler Türk tarihini daha güzel yazıyor

Kaydet
a- | +A
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile Çankaya Köşkü'ndeki baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalar öncesinde '2012-2013 İşbirliği Planı', 'Adli Yardım Anlaşması Onay Belgesi' ve 'Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgızistan arasındaki ilişkilerde yeni Tarihi Aşamaya İlişkin 20. Yıldönümü Ortak Bildirisi' imzalandı.

MECLİS'E HİTAP ETTİ: TÜRK BİRLİĞİNİ KURALIM haberi için tıklayın

Cumhurbaşkanı Gül, Atambayev'in cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapmasından büyük bir onur duyduklarını bunun Türkiye ve Kırgızistan arasındaki dostluğun, kardeşliğin bir simgesi olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

"KIRGIZİSTAN BAHARI GERİDE BIRAKTI, YAZA GİRİYOR"
"Bizlerin ata yurdu Kırgızistan'dı. Dolayısıyla biz ata yurdumuzdan geldik; ama ata yurdumuzu da onlar bekliyorlar. Böyle bakıyoruz ve işbirliğimize her bakımdan çok büyük bir önem veriyoruz" diyen Gül, gurur duydukları bir başka noktanın da geçen yıl Kırgızistan'da yaşanan olağanüstü değişiklikler olduğunu söyledi. Gül, Kırgızistan'da yeni bir anayasa yapıldığını, yeni kanunlar yapıldığını, ara dönemin büyük bir başarıyla bitirildiğini belirterek, Atambayev'in de herkesin katıldığı ve uluslararası tüm gözlemlerin yapıldığı bir seçimle seçildiğini anlattı. Gül, "Yani şunu söyleyebilirim ki; Kırgızistan baharı geride bıraktı yaz aylarına artık giriyor. Bunun böyle bilinmesini isterim. Bu şekilde başarılı ve güçlü şekilde yola devam etmesini isterim" diye konuştu.
Kırgızistan'ın şimdi ülkelerini düzene koymak, ekonomik kalkınmayı temin etmek gibi büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade eden Gül, Türkiye'nin her alanda Kırgızistan ile işbirliğine büyük önem verdiğini ve her alanda dayanışmasını göstereceğini kaydetti. Türk yatırımcıları Kırgızistan'da yatırım yapmaları konusunda teşvik ettiklerini belirten Gül, "Hukukun üstünlüğünün söz konusu olduğu Kırgızistan, yatırımcılar için de cazip olacaktır. Askeri alanda, güvenlik konularında, savunma konularında da işbirliğimiz güçlü şekilde devam edecektir" dedi.

"AĞABEYİM İZİN VERİRSE"
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev ise, çeviri yapılarak herkesin kendisini anlaması için Rusça konuşacağını belirterek, "Ağabeyim izin verirse" dedi. Bir süre Rusça konuşan ancak, Rusça tercüme konusunda hazırlık yapılmadığı anlaşılınca kendi sözlerini Türkçeye tercüme eden Atambayev, "Ağabey söz verdi. Biz Aralık'ta Rus Lider Putin'den duyduk. Putin dedi, 'Arap baharı Kırgızistan'da başladı' dedi. Gerçekten o bahardan biz geçtik. İnşallah yaza giriyoruz. Bundan sonra Kırgız Türk ilişkileri eskisi gibi formalite olmaz, Allah saklasın. Candan, yürekten olacak" dedi.
Tarihi geçmişi unutmamak gerektiğini vurgulayan Atambayev, "Türkiye o taraftan geldi zamanında. Evini, ailesini bıraktı. Çoğu burada öldü, şehit oldu. Bu arsa 'Türkiye' olsun diye, Türklerin olsun diye çoğu öldü. Şimdi Türkiye var. Yalnızlık çok zor. Gelecekte samimi, kuvvetli bir Türk birliği kurulduğu zaman tam güvenlik gelecek. Her bir Türk ülkesine tam güvenlik o zaman gelecek" dedi.
"Türkiye'nin tarihçilerini affetsinler ama beğenmiyorum" diyen Atambayev, "Rus tarihçiler Türk tarihini daha güzel yazıyorlar. Biz Sibirya'dan geldik, Altay'dan, Yenisey'den geldik. Aslında Birinci Türk Kağanlığının sınırları Çin Seddi'nden Karadeniz'e kadar oldu. Ne zaman o kağanlık parçalandı, Türk Türk'ü sattı, Türk Türk'ü vurdu arkadan. Ama Allah büyüktür, bundan sonra eski tarihi hatırlamak ve anlamak gerek. Bizim tarihimiz bir. Tarihimize hürmet edersek, geleceğimiz de parlak olacak. Sanıyorum bugün o parlak geleceğin temelleri atılmaya başlandı inşallah" dedi.

"HALKI MUTLU ÜLKELER GÖRMEK İSTERİZ"
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, 'Kırgızistan baharı geride bıraktı yaz aylarına artık giriyor' sözlerinin hatırlatılarak, Suriye ve İran için de benzer sürecin yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti: "Ortadoğu'da baharın yaşandığı ve baharın bittiği ülkeler var biliyorsunuz. Dün Tunus Dışişleri Bakanı buradaydı. Orada aynı şekilde olağanüstü büyük değişiklikler oldu. Hatta bütün olayların ilk ateşi Tunus'ta yakıldı. Anayasa, yaptılar, seçim yaptılar, seçime de uluslar arası gözlemciler katıldı. Yeni bir hükümet kuruldu, güvenoyunu aldı. Böyle ülkeler de var. Ama hala sancılı dönemin devam ettiği ülkeler de var. Bütün arzumuz şudur ki, bu ülkelerin halkları hepimizin kardeşidir. Bu ülkelerle tarihi, kültürel ortak yanlarımız vardır. Dolayısıyla bu ülkelerin halklarının mutlu olmasını arzu ederiz. Mutluluğun kaynağı da önce temel hak ve özgürlüklerin geçerli olması, sonra da refahın olmasıdır. Bu ülkelerin hepsini de ayrı ayrı güçlü olmasını isteriz; güçlü ülkeler ve halkı mutlu ülkeler olarak görmek isteriz. Biz bu çerçeve içinde işbirliği yapıyoruz. İran bizim komşumuzdur, dostumuzdur. Dolayısıyla bugün Meclis Başkanının ziyareti var, onunla da görüşeceğim. Dışişleri bakanımızın yoğun trafiğini, Sayın Başbakanımızın yoğun gayretlerini hepiniz görüyorsunuz. Bütün gayretlerimiz bu çerçeve içinde."
Gül, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili bir soru üzerine de, 1 milyar dolar hedefinin aşılacağına inandığını söyledi. Gül, "Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Kırgızistan'ın bir yatırım cenneti olacağını söylüyor. Yatırım cenneti demek, kuralların geçerli olduğu, kanun hakimiyetinin geçerli olduğu, hukukun üstün olduğu, herkese eşit muamele yapılan paksızlıkların olmayacağı bir ülke demektir. Böyle bir ülke söz konusu olunca herkes buraya koşar ve yatırım yapar. Dolayısıyla Türk yatırımcılar da koşarak Kırgızistan'a daha çok yatırım yapacaktır" diye konuştu.

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 12 Ocak, 2012 - 17:00
Haberle İlgili Daha Fazlası
Türkiye
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    İçişleri Bakanı Çiftçi uyardı! Sonradan takılan multimedya yasak mı, cezası var mı?
    Sonradan takılan multimedya yasak mı, cezası var m...
    Kaydet
  • 2
    Beşiktaş şaştı kaldı: İnanılmaz hatalar yaptı, transferde kafalar karıştı
    İnanılmaz hatalar: Kartal'da kafalar karıştı
    Kaydet
  • 3
    Başkent'e milyarlık dokunuş! 36 kilometrelik hatla şehir yeniden kurgulanıyor
    36 kilometrelik hatla başkent yeniden kurgulanıyor...
    Kaydet
  • 4
    İlber Ortaylı neden öldü, hastalığı neydi? İlber Ortaylı'nın hayatı ve biyografisi
    İlber Ortaylı neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
  • 5
    3 aylık zam farkı ne kadar? İşte mart enflasyonu için tahminler
    3 aylık zam farkı ne kadar? İşte mart enflasyonu i...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Üçüncü füzenin taşıdığı sorular...
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mirasçı
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva İsrail’e “tek bombalık ülke” kamuflajı!
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Kanser hastaları dikkat! Yargıtay bu kararıyla ‘akıllı ilaç’ta tüm ezberleri bozdu!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Selçuk'un bayramı
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Ortaylı için son görev: İşte cenaze programının detayları
    Ortaylı için son görev: İşte cenaze programının detayları
    Kaydet
  • TUZAKLARA KARŞI DİKKATLİYİZ
    TUZAKLARA KARŞI DİKKATLİYİZ
    Kaydet
  • KADES butonu hayat kurtardı! Rehin tutulan kadını kurtaran ekipler evde cephanelikle karşılaştı
    KADES butonu hayat kurtardı! Rehin tutulan kadını kurtaran ekipler evde cephanelikle karşılaştı
    Kaydet
  • İlber Ortaylı hayatını kaybetti
    İlber Ortaylı hayatını kaybetti
    Kaydet
  • İstanbul havalimanlarında bayram yoğunluğu
    İstanbul havalimanlarında bayram yoğunluğu
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
ABD basını ortaya çıkardı! İran, Suudi Arabistan’da 5 yakıt ikmal uçağını bombaladı
Suudi Arabistan'da askeri üsse saldırı! 5 ABD uçağı vuruldu
Kaydet
Lübnan’da sağlık merkezlerine saldırı: 14 çalışan öldü
Lübnan’da sağlık merkezlerine saldırı: 14 çalışan öldü
Kaydet
Tehditler işe yaramadı! İran halkı meydanları terk etmedi
Tehditler işe yaramadı! İran halkı meydanları terk etmedi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası