HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kartepe'de mahsur kalan 2 otobüsteki 75 kişiyi AFAD ekipleri kurtardı

Düzenleyen: /
Kartepe'de mahsur kalan 2 otobüsteki 75 kişiyi AFAD ekipleri kurtardı
Kartepe, Kocaeli, Mahsur Kalan Öğrenciler, Haber

YAŞAM Haberleri

​İstanbul’dan gelerek Kocaeli’nin kayak merkezine çıkmaya çalışırken karda mahsur kalan otobüsteki 35'i öğrenci 75 yolcu, AFAD ekiplerinin anfibik araçları ile kurtarıldı.

Kartepe’ye çıkmak isterken karda mahsur kalan 2 otobüs içerisindeki yolcuları AFAD ekipleri kurtardı. Edinilen bilgiye göre İstanbul Ataşehir’den gelerek Kartepe’ye Derbent yolundan çıkmaya çalışan bir otobüsün kar dolayısıyla yolda kaldı. Otobüsü hakeret ettiremeyen araçtakiler, 112 Acil Yardım ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Kocaeli AFAD, Jandarma, Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi ekipleri ortak operasyon düzenledi. 

Özel bir kolejdeb gelen 35 öğrenciyi kurtarmaya çalışan ekipler, İstanbul Maltepe Belediyesine ait Elazığlılar Derneği Hanım Komisyonunun 40 üyesini taşıyan bir başka otobüsün de yolda kaldığı ihbarını aldı. Kartepe’ye çıkan ve açık olan Maşukiye hattından daha kısa olması dolayısıyla tercih edilen Derbent yolunda kalan otobüslere kısa sürede ulaşan ekipler önce jandarma arazi araçlarıyla ve AFAD’ın amfibik kurtarma aracıyla yolcular tahliye ettiler. Daha sonra karda kalan otobüsler iş makineleri yardımıyla güvenli bölgeye alındı. 

Yetkililer, Derbent’ten Kartepe’ye çıkılmasının riskli olduğunu, kış koşullarında kullanılmaması gerektiğini ve Maşukiye hattı sürekli açık tutulduğundan bu yolun kullanılması konusunda sürücüleri uyardılar.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...