Dilendirilen Suriyeli 68 çocuk kurtarıldı

Dilendirilen Suriyeli 68 çocuk kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli çocukların Suriye merkezli bir suç örgütünce ailelerinden kiralanarak Türkiye’ye getirildiği ve Türkiye’de çeşitli adreslerde zorla alıkonularak dilendirildiği istihbaratını aldı.

3 ay teknik ve fiziki takip sürdüren polis, söz konusu çeteye “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla Sultangazi ilçesinde tespit edilen 9 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi. Arama yapılan adreslerde 250 bin lira, 100 dolar, 228.500 Suriye lirası ve çok sayıda madeni para ele geçirildi. Gözaltına alınan 24 şüphelinin Emniyet’teki işlemleri sürüyor. Baskınlarda 68 mağdur çocuk da kurtarıldı. Devlet korumasına alınan çocuklar, işlemlerin tamamlanmasının ardından Suriye’deki ailelerine teslim edilecek.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...