BM şemsiyesi olursa Mehmetçik gidebilir

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
BM şemsiyesi olursa Mehmetçik gidebilir

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı’na ‘asker gönderme seçeneğinin gerçekçi olmadığı’ brifingi verildi. BM şemsiyesi altındaki formüller için ise çaba harcanıyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - İsrail’in, Filistin’e yönelik saldırıları her geçen gün artarken, Türkiye’nin krize yaklaşımında askerî seçeneğin masada olmadığı öğrenildi. Filistin’e Türkiye’nin asker göndermesi konusunda kamuoyundan ve çeşitli çevrelerden gelen taleplerin ‘gerçekçi olmadığı’ değerlendiriliyor.
 Türkiye, İsrail ile Filistin arasındaki savaşın bölgeye yayılmaması ve acilen bir ateşkes sağlanması konusunda bütün diplomatik yolları zorluyor. Ancak İsrail’in Filistinlilere yönelik vahşete varan saldırıları karşısında Türkiye’de hem kamuoyundan hem de bazı muhalefet partilerinden Filistin’e asker gönderilmesi talebi gündeme getiriliyor. Bu talepler hükûmetin de gündemine geldi. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a son gelişmeler ışığında bir brifing verildi.

GARANTÖRLÜK ÇABASI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanı sıra ilgili bakanların katıldığı bilgilendirme toplantılarında “Asker gönderilmesi seçeneği kesinlikle gerçekçi değil, nereden gireceğiz? Nasıl müdahale edilecek? Hangi kapıdan? Havadan mı, karadan mı, deniz yolu ile mi? Hiçbir şekilde mümkün değil. Türkiye ancak BM şemsiyesi altında bir görev gücüne dahil olabilir. O sebeple garantörlük formülünün kabul görmesi için yoğun çaba harcanıyor, bütün diplomatik yollar zorlanıyor. Rusya ve Çin’in Filistin konusundaki tavrı da dengeleyici bir unsur. Bu iki ülkenin desteğini almak çok önemli” görüşü ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Fidan’ın yürüttüğü temaslarda, Türkiye’nin önceliğinin acilen bir ateşkes sağlanması olduğu, ateşkesle birlikte bölge ülkelerinin katılımı ile garantörlük çatısının oluşturulması iletildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...