Çocuklarını bilgisayardan uzaklaştırmak isterken kasabanın internetini patlattı

Düzenleyen:
Çocuklarını bilgisayardan uzaklaştırmak isterken kasabanın internetini patlattı

DÜNYA Haberleri

Çocuğunuzun tableti bırakmasını nasıl sağlarsınız? Aslında oldukça kolay. Tüm kasabanın internet bağlantısını yok ederek çocuğunuzu ekrandan ayırabilirsiniz. Bunu, Fransa’da bir baba ‘kazara’ gerçekleştirdi.

Fransa'nın Messanges kasabasındaki bir baba, yerel haber kaynağı France Blue'nun haberine göre, iki yerel belediyenin tüm internetini ve cep telefonu ağını bir sinyal bozucuyla keserek çocuklarının internete girmesini önlemek yanlışlıkla aşırı bir önlem aldı. 

Kulağa komik gelen bu olay, babaya pahalıya patladı. Çünkü telekom frekanslarını karıştırmanın yasak olduğu Fransa’da, baba altı aya kadar hapis cezası ve 30 bin euro para cezası ile karşı karşıya.

ÇOK GÜÇLÜ JAMMER KULLANDI

Mobil operatörlerden biri, Fransa’nın yayın düzenleyicisi French Agence Nationale des fréquences'e (ANFR) durumu şikayet etti. ANFR teknisyenleri internet kesintisine neden olan eve gelerek aksamaya neyin sebep olduğunu bulmaya çalıştı. Soruşturma sonucunda ANFR, babayı suçlu buldu ve mahkeme, 6 aya kadar hapis cezası istedi. 

Aslında çocukları için endişelenen babanın tek istediği, çocuklarını gece yarısı ile sabah 3 arasında sosyal medyadan uzaklaştırmaktı. Ama çok dalgalı bir bant bozucu kullanan aile için olaylar çok farklı ilerledi. Dikkatsiz baba, kullandığı jammer'ın iki belediyeyi kapsayan bir bölgede telekomünikasyonu bozacağını düşünmüyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...