Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Erbil'de sonuçlar açıklanmadan referandum kutlamaları başladı

Erbil'de sonuçlar açıklanmadan referandum kutlamaları başladı

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde, anayasaya aykırı olarak yapılan tartışmalı referandum sonuçları henüz açıklanmadan kutlamalar başladı. Kutlamalardaki İsrail bayrakları dikkat çekti.

Kaydet
a- | +A

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde,binlerce vatandaş, referandumun düzenlenmesi ve resmi olmayan sonuçlara göre yüksek bir katılımın olmasından dolayı caddelere çıktı.

BARZANİ POSTERLERİYLE SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

Kentin tarihi kalesi ve trafiğe kapalı caddelerinde bir araya gelen vatandaşların ellerine IKBY bayrağı ve Mesut Barzani posterleri taşıdıkları görüldü. Aynı zamanda bazı kent sakinleri ise havai fişek kullanıyor. Yöresel elbiseler içerisindeki vatandaşlar kale önünde halay çekip, eğlendi. Kentin başka semtlerinde ise araçlarıyla caddelere çıkan vatandaşlar konvoylar halinde dolaştı.

Erbil'de sonuçlar açıklanmadan referandum kutlamaları başladı
Başlık ResmiErbil'de sonuçlar açıklanmadan referandum kutlamaları başladı

BAZI KİŞİLER İSRAİL BAYRAĞI TAŞIDI

Tartışmalı referanduma sadece İsrail'in destek vermesinden ötürü bazı kişilerin İsrail bayrakları da taşıdığı görüldü.

Erbil'de sonuçlar açıklanmadan referandum kutlamaları başladı
Başlık ResmiErbil'de sonuçlar açıklanmadan referandum kutlamaları başladı

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEDE

Kent geneli ve özellikle kutlamaların yapıldığı bölgelerde güvenlik güçlerinin olası bir terör saldırısına veya patlamaya karşı güvenlik tedbirlerini en yükseğe çıkardığı kaydedildi.

EVET OYLARI ÖNDE

Şu ana kadar henüz sonuçların belli olmadığı çok sayıda şehir var. Barzani'nin ajansı Rudaw'a göre 138 bin seçmenin oyu sayıldı. Gayriresmi sonuçlara göre evet oyları önde.

Şehirlere göre katılım oranları ise şöyle:
Erbil: yüzde 86
Duhok: yüzde 90
Kerkük: yüzde 78.77
Ninova Ovası: yüzde 86
Hanekin: yüzde 92
Akre: yüzde 94
Gulala: yüzde 78
Zaho: yüzde 94
Karatepe: yüzde 62
Cebare: yüzde 76
Soran: yüzde 86
Mahmur: yüzde 87.3
Amediye: yüzde 89
Çoman: yüzde 91
Mergesor: yüzde 98
Rewanduz: yüzde 90

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet yerel Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.