Kuzey Kore füze yağmuruna tuttu, Güney Kore ordusu teyakkuza geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore füze yağmuruna tuttu, Güney Kore ordusu teyakkuza geçti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kore Yarımadası'nda tansiyon düşmüyor. Kuzey Kore geliştirdiği yeni füzeleri denedi, Güney Kore'den açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı, 'sayısızca uzun menzilli füze' atıldığını duyurdu, "ABD ile birlikte çalışıyoruz." dedi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz yönüne seyir füzeleri fırlattığını bildirdi.

KUZEYDEN GÜNEYE FÜZE TEHDİTİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, yerel saatle 07:00 sularında fırlatılan füzelerin, Kuzey Kore'nin Eylül 2023 sonrası denediği ilk seyir füzeleri olduğu belirtildi.

Güney Kore ordusunun teyakkuz gücünün artırıldığı kaydedilen açıklamada "Kuzey Kore'nin provokasyonlarını izlemek üzere ABD ile işbirliği içinde çalışıldığı" ifade edildi.

Açıklamada "Hwasal-1 ya da Hwasal-2 tip ve karadan fırlatıldığı tahmin edilen ve sayısı açıklanmayan füzelerin kısa menzilli olmadığı" bildirildi.

Kuzey Kore haber ajansının (KCNA) 19 Ocak'taki haberine göre, Kuzey Kore ocak ayında, geliştirilme aşamasındaki "Haeil-5-23" su altı nükleer silah sistemini test etmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...