Rusya geri çekildi, Ukrayna gücünü topladı! Zelenskiy yeni yol haritasını açıkladı 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya geri çekildi, Ukrayna gücünü topladı! Zelenskiy yeni yol haritasını açıkladı 

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişmi 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Rusya 4 bölgeyi ilhak ettiğini tüm dünyaya canlı yayında duyurmuştu ancak dün beklenmedik bir hamle geldi ve ilhak ettiği Herson’dan çekildiğini açıkladı. 

24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Ukrayna ordusu son dönemde Rusya’ya karşı üstünlük elde etmesi ile savaşta dengeler değişmişti. Rusya başkent Kiev’e saldırılarını artırmış ve kartları yeniden dağıtmaya çalıştı. 

Rusya’nın Luhanks, Donetsk, Herson, Zaporijya bölgelerindenin ilhakını duyurmuştu. Rusya dün akşam saatlerinde hiç beklenmedik şekilde ilhak ettiğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy ise canlı yayında önemli açıklamalar yaptı ve Ukrayna’nın bir sonraki hamlesini açıkladı. 

Tüm dünya Rusya’nın çekilme kararını şaşkınlıkla karşıladı. Ukrayna’da bulunan Rus güçlerinin komutanı General Sergey Surovikin, kente ikmal hatlarını elde tutmanın artık mümkün olmadığını belirtti. 

RUS DEVLET TELEVİZYONUNDA YAYINLANDI

Rus devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, Surovikin 'Bu koşullar altında, en anlamlı seçenek Dinyeper Nehri boyunca bir savunma hattı organize etmek' ifadesine yer verdi.

OPERASYONLARA DEVAM SİNYALİ 

Zelenskiy ise CNN’den Christiane Amanpour’a konuştu ve Ukrayna’nın kendi belirlediği bir zamanda bölgede ilerleyişe geçeceğini belirtti. Taarruza devam sinyali veren Zelenski zaman konusunda ise ipucu vermedi. 
Zelenskiy, Ulusa sesleniş konuşmasında da Kiev’in çok dikkatli hareket ettiğini belirtti. Zelenski ayrıca,  'Düşman bize hediye vermez, iyi niyet gösterisi yapmaz. Biz kendimiz kazanmalıyız' dedi ve minimum risk alarak hareket ettiklerinin altını çizdi.ımı canlı yayında açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...