Rusya kritik kentten çekildiğini açıkladı: Kadirov'dan nükleer silah kullanmak çağrısı

Düzenleyen:
Rusya kritik kentten çekildiğini açıkladı: Kadirov'dan nükleer silah kullanmak çağrısı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın Donetsk'teki stratejik Lyman kentinde 5 ine yakın Rus askerini kuşattığını bildirmesi sonrası Rusya bölgeden çekildiğini açıkladı. Çeçen Lider Ramazan Kadirov ise "Liman yenilgisinin ardından Rusya düşük kapasiteli nükleer silah kullanmayı düşünmeli" dedi.

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cuma günü 4 bölgenin ilhak kararını vermesinin yankıları sürerken, Çeçen Lider Ramazan Kadirov’dan nükleer açıklaması geldi. Kadirov Telegram'daki mesajında "Temel askeri lojistik eksikliği nedeniyle, bugün birkaç yerleşim yeri ve bir toprak parçası bıraktık" diye konuştu.

Kadirov başarısızlık sürecinde bazı komutanları suçlarken 'çözüm' olarak nükleer silah kullanmayı çağısı yaptı. Kadirov "Kişisel görüşüme göre, sınırda sıkıyönetim ilanına ve düşük verimli nükleer silahların kullanımına kadar daha sert önlemler alınmalı" dedi

UKRAYNA: 5 BİN RUS ASKERİ KUŞATILDU

Luhansk Valisi Serhiy Hayday da yaptığı açıklamada, Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk bölgesinde bulunan Lyman kentindeki 5 bine yakın Rus askerinin Ukrayna ordusu tarafından kuşatıldığını duyurdu.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN GERİ ÇEKİLME AÇIKLAMASI

Rusya ise askerlerinin Ukrayna ordusu tarafından yakalanmasını önlemek amacıyla doğu Ukrayna'daki Lyman kasabasından çekildiğini resmen duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tehdit oluşturmasıyla bağlantılı olarak, müttefik birlikler yerleşimden daha avantajlı hatlara çekildi" ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...