Yine dalga geçtiler! Tavan fiyata karşı Rusya’dan Avrupa’ya ‘at arabalı’ cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği ile G7 ülkelerinin Rus petrolüne karşı tavan fiyat uygulamasını kararının ardından Rusya alaycı bir video ile cevap verdi. Videoda Avrupalı bir kişi arabasında benzin olmadığı için at arabası ile çektiği görüldü.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 24 Şubat’tan beri devam ediyor. AB ülkelerinin Ukrayna’ya Rusya’ya yaptırımları, enerji krizinin de başlamasına neden oldu. Rusya misilleme olarak kestiği gaz ile AB ülkelerinin ekonomisini de adeta darboğaza girmesine yol açtı.

AB ve G7 ülkeleri ile Avustralya, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanması konusunda anlaştı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kararın yaptırımların etkisini artıracağını ve Rusya'nın petrol gelirlerini azaltacağını söyledi. Bu uygulamanın ardından Rusya'dan paylaşılan bir video Avrupa ile hem dalga geçti hem de gözdağı verdi.

Avrupa’nın kaç yıl geriye gittiğini gösteren videoda bir Avrupalı bir kişi  saman dolu arabası ile bindiği araçta benzin olmadığı için aracı at ile ittirdiği görülüyor. 

RUSYA TAVAN FİYATI KABUL ETMEYECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

Rusya daha önce böyle bir uygulamaya giden ülkelere petrol satmayacaklarını dile getirmişti. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Tavan fiyatı kabul etmeyeceklerini" söyledi. Peskov, Rusya'nın yapılan anlaşmaya ilişkin analizini hızlı bir şekilde tamamladıktan sonra da buna bir cevap vereceğini ifade etmişti.

Rusya'nın Viyana'daki uluslararası örgütlerdeki daimi temsilcisi Mihail Ulyanov da, tavan fiyat anlaşmasına destek veren Avrupa ülkelerinin bu kararından pişman olacaklarını söyleyerek, "Bu yıldan itibaren Avrupa Rus petrolü olmadan yaşayacak. Moskova, piyasa karşıtı tavan fiyat uygulamalarını destekleyen ülkelere petrol vermeyeceğini zaten açık şekilde ifade etmişti. Bekleyin, çok yakında AB, Rusya'yı petrolü bir silah olarak kullanmakla suçlayacak" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat 7 Aralık 2022 18:41

Bu video çok iyi,ama önde İngiliz atı değil, Macron olsa daha iyiydi.

Sonraki Haber Yükleniyor...