Yapayı zekâyı çözen geleceğini kurtarır

Yapayı zekâyı çözen geleceğini kurtarır

EĞİTİM Haberleri

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, üniversitede tercih yapacak adaylar için geleceğin mesleklerini açıkladı.

Karaca, günümüz çağında yapay zekânın çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle mühendis olmak isteyenlerin bu konuya ağırlık vermesi gerektiğini belirten Karaca, şöyle konuştu: Endüstriyel Veri Bilimciliği, Siber Fiziksel Güvenlik ve Kriptografik Mühendisliği, Robot Koordinatörlüğü, IT/ IoT Çözüm Mimarlığı, Endüstriyel Bilgisayar Mühendisliği, Bulut Hesaplama Uzmanlığı, Veri Güvenliği Uzmanlığı, Şebeke Geliştirme Mühendisliği, 3D Yazıcı Mühendisliği, Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı gibi bölümler geleceğin meslekleri arasında yer alacak. Ayrıca koronavirüs salgını sonrası sağlığın önemi bir kere daha arttı. Pandemi sürecinde bütün dünya aşı yarışına girdi. Yani biyoteknolojinin ne kadar önemli olduğu görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...