Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalıntı araca büyük ceza

Çalıntı araca büyük ceza

EKONOMİ Haberleri

MÜSİAD, son dönemlerde sıkça gündeme gelen ve binlerce vatandaşın mağdur olmasına yol açan çalıntı araçların çözümü konusunda yetkili kurum ve mercilerle temaslarda bulunarak meselenin çözümü için çalışma başlattı.

MÜSİAD Ulaşım Araçları Endüstrisi Komitesi Başkanı İlhan Tıkılı “Araçların sayısının çoğalması ile güvenli korunan otopark yetmezliği meselesi ortaya çıkmış; bu durum araçlarda güvenlik problemlerine yol açmıştır. Kiralama sektörünün de hızla büyümesi, kötü niyetli kişilerin araç kullanımına rahat ulaşmasına yol açtı. Kötü niyetli kullanıcılar tarafından araçlar çok ucuz fiyatlara satın alınarak çaldıkları araçların üzerine ağır hasarlı aracın plakası, şasi ve motor numarası işlenmektedir. Böylece çalıntı araçlar, kötü niyetli sürücülerin kendi öz malı gibi kanuni hâle getirilebilmektedir. Aynı zamanda haciz konulan araçlara da bu metotlar uygulanabilmektedir” diye konuştu. İlhan Tıkılı; hırsızlığın şeklinin artık değiştiğini, yapılmakta olan bu usulsüzlüklerin Türk Ceza Kanunu’nda karşılığının bulunmadığını ve bu konuda cezaların artırılması noktasında görüş birliğine vardıklarını belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...