Altın, dolar ve Bitcoin’de zirve yarışı! Borsada kâr satışı…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın, dolar ve Bitcoin’de zirve yarışı! Borsada kâr satışı…

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Piyasalarda son dakika! Serbest piyasada işlem gören gram altının fiyatı 2129 TL ile tüm zamanların rekor seviyesine çıktı. Bitcoin de 66 bin doları aşarak tarihî zirvesine çok yaklaştı. Dolar 31,50 TL’yi geçerken, borsada kâr satışları hızlandı. Endeks, psikolojik 9000 seviyesinin altına sarktı. Analistler, “Ons ve dolardaki yükselişle birlikte gram altın tutulamıyor. Geri çekilme yaşansa da artık şartlar altından yana… Borsada ise 8900 desteği şimdilik çalıştı. Bu destek kırılırsa 8550’ye varabilecek düşüşler söz konusu olabilir” uyarısında bulunuyor.

TÜRKİYE GAZETESİ ÖZEL- Piyasalar oldukça hareketli bir haftaya başlangıç yaptı. Bugünkü işlemlerde gram altın ve dolar rekor kırarken; akşam saatlerinde Bitcoin, tarihî 69 bin zirvesine bir adım daha yaklaştı. Borsa İstanbul’da ise satışlar derinleşti. Bugün açıklanan şubat ayı enflasyon rakamları, aylık bazda yüzde 4,53 olarak geldi. Enflasyonun beklentiyi aşması üzerine dolar ve altında hareketlilik arttı.

DOLAR VE ALTIN FİYATI KAÇ TL?

Yerel seçimler yaklaştıkça döviz piyasasında gerilim ve beraberinde fiziki talep de artıyor. Bu etkiyle birlikte dolar/TL tarafında, 31,52 TL ile en yüksek kapanış değerine ulaşıldı. Bu arada Euro da 34,30 TL ile zirve yaptı.

Gram altın fiyatları 2131 TL ile rekor kırdı.  Ons altında yaşanan yükselişin bugün 2100 dolara kadar devam etmesi, gramdaki yükselişi tetikledi. Kapalıçarşı’da işlem gören çeyrek altın akşam saatlerinde 3 bin 647 TL, yarım altın 7 bin 361 TL ve tam altın 14 bin 700 TL’den satılıyor.

BİTCOIN 66 BİN DOLARI AŞTI

Bitcoin’de yaklaşık 5 gündür 64.000 dolar direncine takılan yükseliş hareketi bugün de devam etti. Kritik 64.000 dolar seviyesinin aşılmasıyla birlikte fiyatlar 66.000 doların da üzerini test etti. ETF beklentisinin gerçekleşmesinin ardından HALVING (Bölünme) beklentisini de arkasında alan Bitcoin, tarihî 69 bin dolar zirvesine bir adım daha yaklaştı. Analistleri bundan sonraki süreçte 64.000 dolar seviyesinin destek olarak takip edileceğini, bu seviye üzerinde kalıcılık halinde yükseliş ivmesinin devam edebileceğini belirtiyor.

BORSADA PSİKOLOJİK SEVİYE KIRILDI

Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi yüzde 2,08 düşüşle 8907 puandan günü tamamladı. Böylece psikolojik 9000 seviyesinin de altında kapanış gerçekleşti. Endeks için 8900 desteğinin önemine işaret eden analistler, “Bu desteğin de kırılması halinde 8550 seviyesine varabilecek geri çekilmeler gündeme gelebilir, yatırımcılar dikkatli olmalı. 9000 üzerinde tekrar kalıcılık sağlanmadıkça, endeks üzerinde baskı devam edebilir” uyarısında bulunuyor.

Borsada bugünkü işlemlerde THYAO’da yüzde 2,61, TUPRS’ta yüzde 2,06, AKBNK’ta yüzde 3,18, YKBNK’de yüzde 3,73 ve BİM’de yüzde 2,10 oranında değer kayıpları dikkat çekti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...