Muayene ücretlerine yapılan yüzde 50 artışa Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Muayene ücretlerine yapılan yüzde 50 artışa Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle muayene ücretlerinde yüzde 50 artışa gidildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi bazı uzmanlık dallarının yer aldığı muayene ücretlerinde yüzde 50 zam geldi. Karar Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında da yayımlanırken, konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

YAPILAN DÜZENLEME İLE HİZMET KALİTESİ İYİLEŞECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapıldığını duyuran Bakan Işıkhan, vatandaşların sağlık hizmetlkerine daha kolay ulaşabilecekleri söyledi. Bakan Işıkhan yeni düzenleme ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sağlık Uygulama Tebliğinde yaptığımız yeni düzenlemelerle hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmeye ve vatandaşlarımıza kolay ulaşabilecekleri sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muayene ücretlerine yapılan yüzde 50 artışa Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

MUAYENE ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Öte yandan Tebliğdeki düzenlemelere göre, “Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi’nde yer alan vaka başı muayene tutarlarında artışa gidildi. Hizmet Başı İşlem Puan Listesi'nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artış yapıldı.

Tanıya Dayalı İşlem Puan Listesi’nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği işlemleri, yoğun bakım işlemleri ve hemodiyaliz işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artışa gidildi.

Diş Tedavileri Puan Listesi’nde yer alan tüm işlem kodları da arttı.

Ayrıca Genel Sağlık Sigortalılarının hastanelerde aldıkları sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapılarak yaklaşık 11 milyar lira iyileştirme sağlandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...