Soruşturmalar ve darbe davaları devam edecek

Soruşturmalar  ve darbe davaları  devam edecek

GÜNDEM Haberleri

Adli ve idari yargı, dünden itibaren tatile girdi. Adli tatil boyunca, adliyelerde görev yapacak olan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakacak.

Ebru Karatosun ANKARA

Adli tatilde, nafaka, işçi ve nüfus kayıtlarının düzeltilmesi gibi davalara nöbetçi mahkemeler tarafından bakılmaya devam edilecek. Yüksek yargı organları Yargıtay ve Danıştay’da nöbetçi heyetler görev yapacak. Danıştay’da görev yapacak nöbetçi heyet, esastan karar veremeyecek, yalnızca ‘yürütmenin durdurulmasına’ ilişkin talepleri karara bağlayacak. Yargıtay’da da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire çalışacak. Ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak. Bunların yanında Anayasa Mahkemesi (AYM) ise adli tatil kapsamına girmiyor. Bu nedenle AYM bireysel başvuruları incelemeye devam edecek. FETÖ soruşturmaları ve darbe girişimi davaları devam edecek. Ankara’da 33 terör savcısı ve 2 başsavcı vekili ara vermeden soruşturmalarını yürütecek. FETÖ’nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar devam edecek. Hâkim ve savcılar,
2 Eylül’de göreve başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...