Yüreğindeki vatan aşkıyla hayata sarılıyor

Yüreğindeki vatan aşkıyla hayata sarılıyor

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ta 4 Nisan 2017'de teröristlerin araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu kafatasının yarısı ile görme melekesini büyük oranda kaybeden ve vücudunda kısmi felç oluşan Erzurumlu gazi Abubekir Durmuş, yüreğindeki vatan aşkıyla hayata sarılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın desteğiyle bir süre önce Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde operasyon geçiren Durmuş'a, titanyumdan yapay kafatası yapılarak bacağından doku nakledildi. Memleketi Erzurum'da ailesiyle yaşamaya devam eden Durmuş, yüreğindeki vatan aşkıyla ayakta. Çocukluk arkadaşı Yasin Sepil'in bağlama eşliğinde çaldığı kahramanlık türküleriyle moral bulan Durmuş, sık sık üniformalı eski fotoğraflarına bakarak duygulu anlar yaşıyor. Gazi Durmuş "Çok şükür, hiçbir zaman vatani göre-vimi yapmaktan ne sakındım ne kaçındım ne de şu anki hâlimden şikâyetçi oldum.
Allah'a şükürler olsun ki vatana, millete, bayrağa hizmet etmişim. Bin canım olsa, bin canımı da feda ederim, hiçbir zaman sakınmam" dedi. Gazi Durmuş'un en büyük destekçisi olan öğretmen Yasin Sepil de vatan ve millet için canını hiçe sayan arkadaşıyla gurur duyduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...