Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni bir şahlanış içinde

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni bir şahlanış içinde

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Türkiye, doğuya ve batıya ait ne varsa hepsini kucaklayan, bağrına basan büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olarak yeni bir şahlanış içindedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Millî Park Alanı’nda düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü kutlama programında konuştu.

Türkiye’deki asırlık ihmalleri, geri kalmışlıkları, hak ve özgürlük eksikliklerini, milletle birlikte 19 yıl gibi kısa bir sürede gidermeyi başardıklarını belirten Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sanayiye, spordan savunmaya her alanda Türkiye’yi, gelişmiş ülkeler ligine kadar getirdiklerini anlattı. Erdoğan “İnşallah dünyanın küresel, siyasi ve ekonomik düzeninin yeniden biçimlendiği şu dönemi de istikrar ve güven iklimini koruyarak değerlendirdiğimizde Allah’ın izniyle artık zirveye çıkmış olacağız” dedi.

ÖNÜMÜZDE FIRSATLAR VAR

Malazgirt Zaferi’nin 1.000’inci yıl dönümü olan 2071’i, uzun vadeli vizyonlarının sembolü olarak belirlemelerinin gerisinde de bu anlayışın olduğunu dile getiren Erdoğan şöyle konuştu: Bazıları bu ülkenin ve milletin bırakınız 50 yıl sonrasını 50 dakika sonrasını bile düşünmüyor olabilir ama bizim vizyonumuz işte budur. Bunun yanında, önümüzde pek çok fırsatın, imkânın da olduğunu biliyoruz. 

Nasıl fetihlerimizden, ilim insanlarımızla, gönül insanlarımızla, sahip çıktığımız ihya ettiğimiz, inşa ettiğimiz eserlerimizle geçmiş bizimse, teknolojisiyle, yenilikçiliğiyle, yapay zekâsıyla hiç unutmayın, gelecek de bizimdir. Çünkü tarihin bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmamış, hiçbir mücadeleden geri durmamış, hiçbir fedakârlıktan sakınmamış, emeğini ve gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmemiş bir milletiz. Çünkü biz Türkiye’yiz.

YOLUMUZU KESEMEZLER 

Erdoğan, Türk milletinin, insanlığın vicdanı, mazlumların ve mağdurların umut kapısı olduğunu belirterek “Ne zaman ki bu vasıflarımızı kaybedersek işte o zaman ahirimizi tehlikeye atmış oluruz, ne zaman ki medeniyetimizin ve tarihimizin emanetini yere düşürürsek işte o zaman akıbetimizi belirsizliğe sokmuş oluruz. Hiç kimsenin ülkemize ve milletimize böyle bir kötülüğü yapmasına göz yummayacağız. Malazgirt’ten bir kez daha söz veriyoruz, büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz. Milletimizin başını yere eğdirmeyecek, yüreğine hüzün çöktürmeyecek, gençlerimizin umutlarının kırılmasına meydan vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni bir şahlanış içinde

BAHÇELİ: BİZANS KOMPLOLARI SÜRÜYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bizans komplolarının hâlâ aktif olduğuna dikkat çekerek “Bunlara karşı uyanık olmalıyız. Malazgirt’in, Büyük Taarruz’un, Dumlupınar’ın rövanşını almak, tarihî hesaplaşmaları tekraren görmek için fırsat kollayan husumet ve hıyanet cephesine karşı asla taviz verilmeyecektir. Bizans artıkları faal olsa da zalimlerin husumet kalemiyle yazılan zulüm fermanı coğrafyaları kana bulasa da Türk milleti mücadelesiyle hiçbir namert eli vatanına değdirmeyecektir. Ne terör saldırıları ne düzensiz göç akınları ne de küresel ve bölgesel menfur senaryolar Türk milletinin istikbalini karartamayacak, var oluş azmini kıramayacaktır” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...