Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dolmabahçe saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı

Dolmabahçe saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı
Fotoğraf Başlığı Dolmabahçe saldirisinin detaylari ortaya çikmaya basladi

Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yönelik saldırının ardından olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Kaydet
a- | +A
Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere dün saat 14.30 sıralarında düzenlenen terör saldırının ardından yapılan operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Edinilen bilgiye göre, teröristlerin Güven Usta ve Ayberk Demirdöğen olduğu tespit edildi. Güven Usta'nın 2010 ve 2013'te, Demirdöğen'in de 2010 ve 2011'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklandığı belirlendi.
Dolmabahçe saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı
Başlık ResmiDolmabahçe saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı


Teröristlerin üzerinde ele geçirilen mühimmatlarla ilgili inceleme de tamamlandı. El bombalarının Rus üretimi taarruz tipi bomba, silahın ise Çek yapımı tam otomatik silah olduğu belirlendi. Ayrıca Çek yapımı tam otomatik silahın, 31 Ocak'ta terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına saldırıda kullanılan silahla, el bombalarının da Kalsen'in 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin girişine attığı bombayla aynı tip olduğu belirlendi.
Terör örgütüne yönelik 2013'teki operasyonda, daha önce çok sayıda saldırıya karışan ve 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırı sonrasında çıkan çatışmada öldürülen Elif Sultan Kalsen ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla da Güven Usta ile tutuklananlar arasında yer almıştı. Ayrıca, terörist Ayberk Demirdöğen, 2010'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmış, 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde katıldığı İstanbul Üniversitesi akademik yıl açılış törenindeki protesto sırasında da gözaltına alınmıştı.
Başka bir terör operasyonunda 2011'de yakalanarak tutuklanan Demirdöğen, 2014'de Berkin Elvan için Taksim Meydan'ında yapılmak istenen açlık grevi sırasında da gözaltına alınmıştı.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.